Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Malesef elektrik/elektronik noktasında elime ömrümde lehim almışlığım yok, sizin bilginize asla ulaşamam. Babam o işlerin piridir, geldiğinde ondan rica edeceğim artık.
Sevgili Alcofribas'ın özetlediği gibi Cumulus'u çözmek isterken gelen yeni Oric mükemmel bir final oldu. Elimde 2 tane Oric ile birlikte, orijinal Microdisk sürücümle, mp3-player vasıtasıyla tüm oric teyp ve cumulus ile tüm disk imaj arşivini gerçek Oric üzerinde çalıştırma şansım oldu. Aşağıdaki setup da böylece benim gibi bir Oric sevdalısı için mükemmel oldu böylece.
Ayrıca yine Alcofribas'ın dediği gibi yeni gelen Oric'in zor bulunan bir retro-cihaz olması, çok iyi korunmuş ve tertemiz bir alet olması, cumulus'u çalıştırıyor olması, tuş takımı, kasa ve muhtemel iç donanımının kutusundan yeni çıkarılmışçasına sağlam ve parlak-temiz bir görüntüsünün olmasından dolayı sahip olduğu maddi değer para ile ölçülmez. Ancak onu çok daha önemli yapan bir konu daha var. Oric dünyası için belki de en önemli kişilerinden, 2000'li yıllarda Oric için üretilmiş ve limitlerini zorlayan, hiç düşünülmemiş tekniklerle mükemmel yazılımlar üreten ve geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Jonathan Bristow'un (Twilighte) elinden geçmiş, programlar yazmış olduğu Oric'lerden biri olması manevi anlamda yerini çok daha yüceltiyor.
İşin bir diğer tesadüfü de, Oric tamir maceranızda print ettiğiniz Oric donanım kitabının üzerinde o kitabı scanleyip editleyen ve jonathan Bristow'Un arkadaşı olan S.D. Marshallın bana bu Oric'i göndermiş olan kişi olması..
Kendi Oric'imi tavsiyeleriniz doğrultusunda düzeltebilirsek Twilighte'ın hatırasını taşıyan yeni Oric'i hiç kullanmadan kenarda tutmak isterim.
Siz biraz tamir ettiğiniz Atmos'u kurcalayın bakalım. Belki benim ilk Atmosumda neden Cumulus'u çalıştıramadığımın yanıtını da bulursunuz !