Gönderen Konu: Efsane "Wings" PC ve iPhone için .... :)  (Okunma sayısı 32548 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sekonme

• Retroman
Efsane "Wings" PC ve iPhone için .... :)
« : 20 Mayıs 2014, 16:52:07 »
Cinemaware'in incisi Wings geri dönüyor. Uzun bir mali destek sürecinden sonra nihayet PC ve iPhone demosu yayınlanan oyunu 2 platformda da denedim. Açıkçası PC versiyonu pek tatminkar olmasa da iOS versiyonu belki yeni kuşakların ilgisini çekebilecek gibi duruyor. Elbette asla Amiga versiyonundaki gibi olmayacak ama bir deneyin derim... :)

http://cinemawarewings.com/

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Efsane "Wings" PC ve iPhone için .... :)
« Yanıtla #1 : 20 Mayıs 2014, 17:18:56 »
KickStarter'da başarılı bir sonuca ulaşmış demek ki... Güzel bir haber.

Kişisel görüşüm şu ki; mobil platformlar, 8-16 bit dünyasının ekmeğini daha çooook yer.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 20 Mayıs 2014, 17:54:34 »
Kişisel görüşüm şu ki; mobil platformlar, 8-16 bit dünyasının ekmeğini daha çooook yer.

tarih tekerrürden ibarettir :D

Çevrimdışı sekonme

• Retroman
« Yanıtla #3 : 20 Mayıs 2014, 17:59:02 »
Benim şikayetim yok, zira oğlumun Tabletinde Game Watch dan UAE ye pek çok emulatörü zor da olsa oynamak kefiyli :))

Çevrimdışı coze

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 20 Mayıs 2014, 18:22:05 »
wings saplantı derecesinde sevdiğim oyunlardan biriydi. Android'e de yapsalarda alsak.

Çevrimdışı sekonme

• Retroman
« Yanıtla #5 : 20 Mayıs 2014, 18:32:48 »
uzun aramalar sonunda bulduğum soundtrack'i paylaşmayı çok isterim, tabi sevgili moderatörlerim izin verirse :)

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #6 : 21 Mayıs 2014, 11:17:28 »

Katılıyorum, bizim gibi birsürü insan eskiden oynadıkları 8-16 bit oyunların "remake"lerinin mobil platformlara çıkmasını 4 gözle bekleyip duruyor. Yeter ki orijinaline sadık kalınsın ve oynanabilirliği iyi olsun (dokunmatik ekranlarda).

wings saplantı derecesinde sevdiğim oyunlardan biriydi. Android'e de yapsalarda alsak.

Kendi sitesinde Android "demo" versiyonu için link var.  :)

uzun aramalar sonunda bulduğum soundtrack'i paylaşmayı çok isterim, tabi sevgili moderatörlerim izin verirse :)

Forumumuzda bu tip paylaşımlara karşı bir kural yok diye biliyorum.  :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 21 Mayıs 2014, 11:58:46 »

sanırım bu konuda bir kısıtlamamız yok :D

benim de bu konuda uzun yazılarım mevcuttur :D Hikayesi var, dokunaklı anları var, savaş atmosferini yaratabilmiş bir oyundur. Bak bunu doktoraya eklemem gerek :D

Çevrimdışı sekonme

• Retroman
« Yanıtla #8 : 21 Mayıs 2014, 12:37:14 »
Forumumuzda bu tip paylaşımlara karşı bir kural yok diye biliyorum.  :)

sanırım bu konuda bir kısıtlamamız yok :D

O halde akşam ilk işim bununla ilgilenmek olacak :)

Katılıyorum, bizim gibi birsürü insan eskiden oynadıkları 8-16 bit oyunların "remake"lerinin mobil platformlara çıkmasını 4 gözle bekleyip duruyor. Yeter ki orijinaline sadık kalınsın ve oynanabilirliği iyi olsun (dokunmatik ekranlarda).

Dokunmatik ekranlarda kanımca en büyük sorun, dijital joystick/joypad ile alınan keyfi vermemesi (River Raid portu olan "AirFox" hariç diyim..;) ). Geçenlerde DealExtreme sitesinden kendime aşağıdaki üründen aldım ama Androidi root etmek gerektiği için henüz kullanmadım (malesef) ama emulatörleri bu aletle kullanmak çok daha keyifli olmalı:)
http://www.dx.com/p/8bitdo-fc-30th-anniversary-wireless-game-controller-for-iphone-ipad-htc-samsung-more-red-251033#.U3xzivl_vAY

Çevrimdışı coze

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #9 : 21 Mayıs 2014, 14:26:00 »
Android sürümünü indirip denedim. İlk gözlemlerim,

* Uçakların collision box ları çok büyük tutulmuş. Alakasız mesafelerden çarpışabiliyorsunuz.
* Uçağı aşağı sürerek yere çakılma çok zor. Sanırım yer texture'ları detaylı yapılmamış, sürekli bir duman ve karambol ortamı var. Yere yaklaştığınızı anlayamıyorsunuz, sadece kırmızı uyarı ışıkları çıkıyor ve bir anda patlıyorsunuz !
* Kontroller en az orjinali kadar kanserojen (hadi burada orjinale sadık kaldık diyelim.) (gyro/tilt ekran kontrolüne göre biraz daha iyi gibi)
* Journaller sanırım orjinale sadık, ama ara geçişlerde ki monologlar biraz amele olmuş.
* Strafe ve bombalama görevleri demo da yok, o yüzden yorum yapamıyorum.
* Pilot kabiliyetleri (uçuş, mekanik vs) de demo da yok.

Sonuç, hafif hayal kırıklığı, biraz daha zaman ve emek istiyor, ama iyi bir şey çıkabilir.
Yanlız kontrol için gerçekten bir joystick istiyor.

Çevrimdışı coze

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #10 : 21 Mayıs 2014, 14:44:29 »
benim de bu konuda uzun yazılarım mevcuttur :D Hikayesi var, dokunaklı anları var, savaş atmosferini yaratabilmiş bir oyundur. Bak bunu doktoraya eklemem gerek :D

Nerede o yazılar bizde okuyalım yaw :) Wings bence savaş ve getirdiklerini sorgulatması açısından çok özel bir oyun. Diğer oyunlarda asker kaybettiğinizde jetonu atıp yenisiyle ortamlara dalarken wings'de pilotunuzu kaybettiğinizde oturup ağlıyorsunuz. Ne yiğitler gömdük Verdun'da, Somme'da be. Bloody April de pilotu kaybetmemek için ne disketler mefta ettik (Wings oyundaki konumunuzu oyun disketine kayıt ederdi. Pilotu kaybettiğinizde görev bitmeden reset atarak en son save'inizden devam edebiliyordunuz. Ama bu yöntemle disket dosya sistemi çok sık bozuluyordu.)

Çevrimdışı sekonme

• Retroman
« Yanıtla #11 : 21 Mayıs 2014, 15:22:22 »
sayın coze incelemeniz için çok teşekkür ederim. evet strafe ve bombing olmaması kötü olmuş ki oyun içi olduğu söylenen görüntülerde çok iştah kabartıyordu.. yeni müzikler de eh işte diyorum, ama amiga müzikleri çok daha hoştu değil mi?

ahh o cenaze sahnesi ve ardından üstünde adınızın yazdığı mezar taşı, ilk gördüğümde tüylerimi diken diken eden en sıradışı oyun sahnesiydi belki de.. bir de jurnal sayfalarında bazen çalan o akordeon müziği yok mu (telefonumda kişiye özel zil sesi olarak hala kullanmam ne kadar etkilendiğimi gösterir sanırım :) )...

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #12 : 21 Mayıs 2014, 18:12:18 »
Wings dergilerden görüp beğendiğim oyunları yazdığım defterimin Amiga oyunları listesinde olduğu halde Amiga maceram biraz kısa soluklu olunca oynayamadığım oyunlardandır. Android ve demo laflarını duyunca belki iOS için de ücretsiz bir versiyonu vardır diyerek şansımı deneyeyim dedim ama dükkanda ücretlisini dahi bulamadım. Saniyorum iOS versiyonunun çıkmasına daha var. Neyse onu ararken ücretsiz bir Wings of Fury re-make buldum. Bununla avunurum artık.

@sekonme, coze
Joystick konusunda ben olaya biraz daha katı yaklaşıyorum. Klasik oyun türleri (platform, shoot'm up vb., beat'm up) joystick veya gamepad kullanan oyuncuların beğenileri çerçevesinde gelişen türler. Bu tür oyunların dijital kontrolleri dokunmatik ekran üzerinde tanımlanması saçmalık olarak görüyorum. Gerçekten yenilikçi kontroller sunmaya çalışan firmalar bir tarafa, bu işi yapanların geneli küçüklüğünden hatırladığı oyunu incelemelere bakmadan hemen satın alacakları düdüklemeye çalışıyorlar bence.

iOS için Türkiye'de logitech'in çözümü mevcut ancak oldukça tuzlu. Form faktör olarak da fazla beğendiğimi söyleyemem. Eğer bu ürün tutarsa, ergonomisi düzeltilmiş ve fiyatı biraz daha makul seviyelere çekilmiş ikinci versiyonunu almayı düşünüyorum. Olmadı iPad arcade tarzı bir aleti kendim yapabilirim. Bu tarz bir ürünü DIY yapmanın bazı dezavantajları var tabi bunlar başka bir başlığın konusu.

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı sekonme

• Retroman
« Yanıtla #13 : 21 Mayıs 2014, 18:50:51 »
wizofwor sana katılıyorum, ben de zaten dokunmatik ekran üzerinde klasik oyun oynamanın zevkine varamamaktan yakınıyorum, bir sürü emulatörler bile yapılmış olmasına rağmen (ünlü Elite firmasının iOS için çıkardığı ZX Specrum Elite Coll. bune iyi bir örnek, ya da Chuckie Egg..). PC üzerinde bile Mame, WinUAE gibi emulatörleri kullanırken klavye veya hatta gamepad yerine QuickShot II kullanabilmek muhteşem olurdu... yukarıda bahsettiğim Bluetooth  gamepad en azından pc üzerinde biraz tatmin sağlıyor ama Android üzerinde en kısa zamanda dener denemez sizlerle paylaşacağım..

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #14 : 22 Mayıs 2014, 08:45:02 »
dokunmatik ekranda kontrol sorunu eminim binlerce kişinin kafasını kurcalıyor, ama hayır, malesef bu tür joystick-türü kontroller bu ekranlarda olmuyor.

En verimli yöntem sadece sağ-sol+ateş yapan oyunlarda olabiliyor. Eğer oyun 8 yönde hareket etmeyi gerektiriyorsa malsef bir çözüm henüz yok. Tabii bir aksesuar kullanmak mümkün, fakat bu bir çözüm değil, bir yama sadece.

Tabii kocaman parmaklarımızın ekranın %40'ını kaplaması da cabası. Shield tarzı makineler yaygınlaşırsa ancak bu işe çözüm bulundu diyebilirim. Böyle çekmeceli sistemli, oyun oynamadığımız zaman telefonun içine ittirip kaybolan bir analog d-pad yapılabilir bence. artık çok ince dpad'ler var, örnek gcwzero/pandora'da bulunanlar gibi (köşede düğme gibi görünen yuvarlak şey. Daha küçüklerini de gördüm. Pandoradakiler de bayağı ince).

http://technabob.com/blog/2013/01/23/gcw-zero-open-source-gaming-handheld/
http://www.gcw-zero.com/