Gals Panic bu alışılagelmiş pratiğe çok güzel bir tezat teşkil ediyor. Grafikler zaten mükemmele yakın. Bir taraftan sadece modelin üzeri açıldığında puan kazanıyor olmak, diğer taraftan sadece modelin üzerini açınca şeytana dönüşme hadisesi, tam tersi durumda bebeğe dönüşme olayı, 100% bonusu falan olaya çok ayrı bir challenge katıyor.
Şimdi ben de zamanında bir puzzle oyun yazıp, hatta bir yarışmada bununla
ödül almış biri olarak, erotik oyunların genel mekaniğinin, "memesini görücem, 5 puan yerine 3'e razı olayım" diyip hata yapma mekaniğine dayandığını söyleyebilirim. İşin keyfi de burdan geliyor olmalı. Gerçek hayat gibi, sabırsız olup direk memelere dalarsan kızı kaçırırsın
Numo paket destekli bir programdı ve oyun normalde iki paket ile dağıtıldı. Biri Erotik paket, diğeri kedili paket. Default olarak kedili paket açılmasına karşın kimsenin bu paketi oynamadığını söylemeliyim
Tek bir kedi feedback'i almadım ki oyun 2 yıl boyunca platformda en çok oynanan standalone oyundu.
Tabiiki puzzle'a erotizm karıştırma fikri bana ait değildi, bir zamanlar aralıksız oynadığım puzznic'den geliyordu. Puzznic'i sonra amigada oynamıştım. Herşey çok anlamsızdı
Puzzle'ların belirli bir amacı yok aslında, erotik bir fotograf ise insanın temel güdüsüne sesleniyor. Ne kadar medeni, entellektüel olursanız olun, eğer erkekseniz, o meme çözdüğünüz o bulmacaya bir hedef getiriyor. Elbette bu hedefi koymanın daha doğru çözümleri var (bkz. oyun anlatısı), fakat çıplaklık hem kolay, hem en az anlatı kadar etkili.