Gönderen Konu: CBM prg studio  (Okunma sayısı 38623 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: CBM prg studio
« Yanıtla #15 : 12 Haziran 2014, 16:50:44 »
Hele de çocuk varsa hele de birden fazlaysa... Gerçi ha bir ha üç çok farketmez ya...

Çocuk olayının üzerine yıllardır kafa yoran biri olarak şunu söyleyebilirim: Ölümcül kombinasyon; 2 çocuk!

Bu işe girişmemiş veya devamını getirmeyi düşünen biriyseniz; ya tek çocukta durun veya >2 çocuk yapın!

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #16 : 12 Haziran 2014, 17:01:14 »
Hele de çocuk varsa hele de birden fazlaysa... Gerçi ha bir ha üç çok farketmez ya...

Çocuk olayının üzerine yıllardır kafa yoran biri olarak şunu söyleyebilirim: Ölümcül kombinasyon; 2 çocuk!

Bu işe girişmemiş veya devamını getirmeyi düşünen biriyseniz; ya tek çocukta durun veya >2 çocuk yapın!

O değil de... CBM prg studio hakkında birşeyler arayan ecnebi birisi, Allah muhafaza Google translate ile bu başlığı çevirirse, içinden çıkabilir mi bilmiyorum :))

Fakat bu ne kardeşim, bütün retrocular üçlüyor... Biz tekde kaldık.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #17 : 12 Haziran 2014, 17:20:04 »
O değil de... CBM prg studio hakkında birşeyler arayan ecnebi birisi, Allah muhafaza Google translate ile bu başlığı çevirirse, içinden çıkabilir mi bilmiyorum :))

Kötü mü, hasbelkader bunu okuyup da 'translate eden' bir finli 3-4 çocuk yaparsa belki de nesli tükenmekten kurtulur ;)

Konuları saptırmada birebirim...

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #18 : 12 Haziran 2014, 17:23:37 »
Kötü mü, hasbelkader bunu okuyup da 'translate eden' bir finli 3-4 çocuk yaparsa belki de nesli tükenmekten kurtulur ;)
Finli ise olaya "neslinin tükenmesinden" ziyade "yüz gram aşım, ağrısız başım" minvalinde bakıyor olabilir.

Konuları saptırmada birebirim...
Bu kadar çok ve bu kadar yaşlı ve bu kadar görmüş geçirmiş adamın toplandığı yerde, konular da ister istemez sapmaya mahkum. Kaderin bir cilvesi ya da emekliler kahvesi diyelim :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #19 : 12 Haziran 2014, 23:07:49 »

Yaptık abicim, bi terslik olmazsa ağustos ayında "Ref +3" modeli olacağım :D

Bu arada şu amiga dünyası olayına eğileyim.

Bu da soru mu şimdi??? Aç Amiga Dünyasını! Bak bakalım oradaki program örneklerinden bazılarını kim yazmış :) Ciddiyim. Ben şimdi adı-soyadı falan ortaya çıkmasın diye tam örneği söylemiyorum.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #20 : 13 Haziran 2014, 10:22:31 »
Yaptık abicim, bi terslik olmazsa ağustos ayında "Ref +3" modeli olacağım :D

Güzel! Onlar birbirini yemekle meşgulken sen birkaç seneye sıyrılırsın aradan ;)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #21 : 13 Haziran 2014, 14:21:19 »
Güzel! Onlar birbirini yemekle meşgulken sen birkaç seneye sıyrılırsın aradan ;)

oh,oh. Tam hesapladığım gibi. Bu konudaki uzmanlığına güveniyorum. :)

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #22 : 13 Haziran 2014, 21:28:12 »
bu konuyla ilgili yasadigim en iyi anektod:

yer: Microsoft Bldg 86 Cafeteria
tarih: 2008

yanimda yemek bekleyen iki eleman sohbet ediyor. diyalog soyle

a: ee ne zaman geliyor sizin bebek
b: her an gelebilir. telefonum calarsa hastaneye kosacagim
a: ooo, kacinci cocuk bu
b: ikinci
a: kolay gelsin
b: tesekkurler bilmiyorum bakalim nasil adapte olacagiz bir cocuktan iki cocuga
a: olursunuz merak etme. asil zor olan 2 cocuktan 3 cocuga adapte olmaktir
b: neden?
a: cunku o zaman anne ve baba "adam adama savunmayi" birakip "alan savunmasina" gecmek zorunda kalir

----

Bu her aklima geldiginde gozumun onunde ucu cocugun arasinda basket potasi onunde panik halde alan savunmasi yapan iki ebeveyn gelir :D

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #23 : 17 Haziran 2014, 13:19:25 »

Bir de Relaunch64'e bakın bakalım. Belki hoşunuza gider.
Relaunch'ı denedim. Arayüzü biraz eski moda olsa da kurulumu vb. oldukça pratik. İlk etapta yarı otomatik hazırlanan compile and run scriptiyle biraz sorun yaşadım ama olsun. Esas ruh sağlığımı bozan: kodu çalıştırdıktan sonra, VICE'ı kapatana kadar editör donuyor. Evde sublime text'le böyle bir sorunum yoktu. Sol tarafta program çalışırken sağ tarafta kod yazıyordum. Beni bu zevkimden mahrum eden Relaunch64'mü, yoksa Windows mu emin olamadım. Bir de Sublimetext'deki harita olayına çok alışmışım gözlerim aradı ama bulamadım. Bilmeyenler için kodun içinde yolunu daha kolay bulmak için pencereye sığacak kadar ufaltılmış bir görüntüsü, üzerinde o anki yeri gösteren işaretle birlikte sürekli kenarda duruyor. Aşağıdaki gibi bir şey. Çok hoşuma gidiyor. Özellikle iki ay sonra geri dönüp ne yazdığımı hatırlamaya çalışırken çok işime yarıyor.

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #24 : 17 Haziran 2014, 15:47:10 »
...kodun içinde yolunu daha kolay bulmak için pencereye sığacak kadar ufaltılmış bir görüntüsü, üzerinde o anki yeri gösteren işaretle birlikte sürekli kenarda duruyor. ...

Sublime'ın en güzel özelliklerinden biri. Fakat ben sublime'ın ayarlarının altından kalkamadım :D Bir highligher ekliycem, bir tuşa compiler bağlıyacağım alt tarafı, javascriptler falan öğretmeye kalkıyor. Hesapta kolaylık olsun diye kütüphaneler falan var, onlardan da bi cacık anlamadım, karmakarışık, dökümantasyon yok gibi bişey. Tabii bu dediklerim yarım saat içinde olup bitenler, sublime'a alışmak için birkaç saat belkide gün harcamak gerekiyor gibi geldi bana.

O yarım saatte sallapati bir setup kurdum ama, context'te hazır çalışır sistemi oturtmuşken angarya geldi bana sublime. Sonra "birkaç version daha ilerlesin öyle bakarız" diyerek pes ettim.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #25 : 17 Haziran 2014, 17:03:05 »
Siz de buldunuz da 'bilmemnelisini' arıyorsunuz ;)

Ben C64/128 için ilk zamanlarda opcode üzerinden metod defterine kurşun kalemle yazarak (bilgisayarım henüz yokken!), daha sonraları da C128'in (built-in) ve Final kartuşun monitör programları vasıtasıyla kod yazdığım için C64 Prg Studio aşırı lüks geldi doğrusu :) Programı şu haliyle terk etseler bile yeterince 'matür' ve ilelebet kullanmaya müsait. Çoluk çocuğu büyütüp de boş zaman oluşturduğumda (tahminen 2025 yılında) şu anki halini kullanmayı düşünüyorum ;)

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #26 : 17 Haziran 2014, 17:20:53 »
Siz de buldunuz da 'bilmemnelisini' arıyorsunuz ;)

Yıllarca notepadda script yazdıktan sonra bir anda bana ne oldu ben de anlamadım. Ama bu janjanlı özelliklere alıştıkça kudurmuştan beter oldum.

sublime'ın ayarlarının altından kalkamadım :D Bir highligher ekliycem, bir tuşa compiler bağlıyacağım alt tarafı, javascriptler falan öğretmeye kalkıyor.

Sublime'in bana göre de en saçma özelliği bütün ayarların söylediğin şekilde betiklerle yapılması. Lakin text editörleri dünyasında böyle bir tarikat var. Sanıyorum eski Emacs'çılar. Sloganları da "Her yer script! Her yer plugin!." Böyle mutlu adamlar.

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #27 : 18 Haziran 2014, 12:40:18 »
Sublime'in bana göre de en saçma özelliği bütün ayarların söylediğin şekilde betiklerle yapılması. Lakin text editörleri dünyasında böyle bir tarikat var. Sanıyorum eski Emacs'çılar. Sloganları da "Her yer script! Her yer plugin!." Böyle mutlu adamlar.

Sublime kullanmadım ancak Emacs'çıların "Her yer script olsun" dan ziyade "öyle bir text editör olsun ki her şeyini özelleştirebilelim" mantığı güttüklerini düşünüyorum.
Öyle ki, bir noktadan sonra herşeyi Emacs'la yapabilir hale gelebiliyorsunuz. Posta al/ver, internette gezin, rss oku, yazı yaz, oyun oyna...
Tabi Emacs Lisp kullanabilmek şartıyla.  :)
Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #28 : 18 Haziran 2014, 13:27:53 »
Sublime kullanmadım ancak Emacs'çıların "Her yer script olsun" dan ziyade "öyle bir text editör olsun ki her şeyini özelleştirebilelim" mantığı güttüklerini düşünüyorum.
Öyle ki, bir noktadan sonra herşeyi Emacs'la yapabilir hale gelebiliyorsunuz. Posta al/ver, internette gezin, rss oku, yazı yaz, oyun oyna...

O zaman buna text editör değil de programlama platformu desinler (gerçi ne olarak tanımladıklarını bilmiyorum). 15-20 yıldır CED kullanmadım ama onun keyfi de bir başkaydı.

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #29 : 18 Haziran 2014, 14:14:42 »

Hah şimdi bu denklemden Lisp'i çıkar yerine az Python, yer yer javascipt ve biraz da neşeli XML'ler yerleştir. Artık adamlar ne tür plugin'ler kuruyorlarsa bunları takip etmek için paket yönetici bile yazmışlar.
https://sublime.wbond.net/installation

Bu arada Relaunch64 tecrübemi Mac'e taşıyayım dedim ama maalesef başarışız oldum. Aslında programın bir suçu yok. Ben Acme'yi bulamadım. Terminal ekranında acme dediğimde cevap veriyor. Yani path'de tanımlı. Ama spotlight'da acme diye aratınca bulamıyorum. Relaunch'ın da compile & run script kısmına yol belirtmeden sadece acme yazınca da görmüyor namussuz.