Gönderen Konu: [tyvt] Safa Soft "Ölüm Makinası" 1992 commodore 64  (Okunma sayısı 36095 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
[tyvt] Safa Soft "Ölüm Makinası" 1992 commodore 64
« : 18 Ağustos 2014, 02:19:31 »
64lerin fiyatını kestirmeye çalışırken reklamları tek tek kontrol ediyordum ki daha önce duymadığım bir türk oyununun satılmış olduğunu gördüm. Büyük olasılıkla SEUCK oyunu fakat yine de bu oyunu gören duyan var mı? "Makine"'yi yanlış yazmışlar, "ölüm makinesi" olmalıydı :D

Safasoft etiketi ile çıkmış. Belki de kutusu falan hiç olmadı. Dükkana gelene kopyalayıp verdiler kim bilir?

64'ler sayı 52 sayfa 27:

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: [tyvt] Safa Soft "Ölüm Makinası" 1992 commodore 64
« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2014, 02:50:22 »
Yanlış hatırlamıyorsam, bu oyunun yazarı olan ESD & YE, bizim witchdoktor' un kankaları. Hatta geçen sene RAAT'a da beraber geleceklerdi. Tamamen sallamış da olabilir miyim acaba...

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 18 Ağustos 2014, 16:50:58 »
ESD (Erkan & Serkan Doğan biraderler)'nin bu oyunu yazıp yazmadığını tam bilmiyorum ama yazdılarsa da SEUCK kullanmamışlardır. Onların yazdığını bildiğim oyunları 'Metallic Legend' idi. Bu ilan da zihnime kazınmış görsellerden biridir (gözlerim hemen 'scrool' kelimesini aradı!). Fırsat bulursam bir ara 'Ölüm Makinası'nı da sorayım (bu arada oyun ismi olarak 'Makina'nın, 'Makine'den daha çarpıcı olduğunu düşünüyorum :) ).

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #3 : 18 Ağustos 2014, 17:00:02 »
ESD (Erkan & Serkan Doğan biraderler)'nin bu oyunu yazıp yazmadığını tam bilmiyorum ama yazdılarsa da SEUCK kullanmamışlardır. Onların yazdığını bildiğim oyunları 'Metallic Legend' idi. Bu ilan da zihnime kazınmış görsellerden biridir (gözlerim hemen 'scrool' kelimesini aradı!). Fırsat bulursam bir ara 'Ölüm Makinası'nı da sorayım (bu arada oyun ismi olarak 'Makina'nın, 'Makine'den daha çarpıcı olduğunu düşünüyorum :) ).

Oo güzel haber :D Seuck değilse daha da güzel. Biryerlerde duruyordur kesin o oyun, bulalım çıkaralım.

Metallic Legend hakkında da pek bilgim yok, ilanı/görseli falan var mı biryerlerde?

Bu arada, makinaaaaaaaggghh! Daha bir brütal geliyor kulağa :D

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 19 Ağustos 2014, 11:28:53 »
Serkan'ın cevabını aynen aktarıyorum:

"Ölüm makinası 90 ların başında bitirdiğimiz Erkan'la benim ilk oyunumuz . Grafikleri Taner Kaya'ya müzik Dr.Ali Özçelik'e ait. Aslında adı Infinity Fighter idi. Neden ölüm makinası adını koymuşlar hatırlamıyorum. Aslında dışarı satmak amaçlı bir oyundu, grafiklerini Taner Kaya arkadaşımız yapacaktı ama üfürdü biraz. Dışarıya pazarlayamadık. Türkiye'de satalım dedik. Apo abi sağolsun kutulayıp satmak için belli sayıda kaset yazdırıp sipariş etti ama kasetler gelince hepsinin kafa ayarı bozuk çıktı. O işde öylece sekteye uğradı. Komando benzeri bir oyundu. Aslında grafikler olsaydı uzaya çıkacaktı gezegenden gezegene sıçrayacaktı ama olmadı. Bende uzay kısmını isim girme ekranına uyguladım:)"

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #6 : 19 Ağustos 2014, 15:19:56 »
Metallic Legend
http://www.gb64.com/game.php?id=4754&d=15
http://csdb.dk/release/?id=26448
benim facebook adresimde https://www.facebook.com/serkan.dogan.9210256/media_set?set=a.5656508441.6338.642718441&type=3

serkan hoşgeldin,
görüyorum ki oyun serüveni bitmemiş ve aslında haberdar olduğum birçok oyunun altında senin imzan varmış. Ben "Ölüm Makinası"nı amatör biri tarafından yapıldığını tahmin etmiştim. Lakin benim böyle bir serüvenim olmuştu, amiga için yazdığım "dividler" diye bir oyunu Probe'daki abiler kopyalama yöntemiyle satmışlardı.

Metallic Legend, para ve güç ve bu ölüm makinesi oyunları hala elinde bulunuyor mu?

Bu arada,
Para ve Güç  amiga için değil miydi? (yani öyleydi de, facebook sayfasında PC görünce, acaba pc portu var mı diye merak ettim)

Çevrimdışı hades

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #7 : 19 Ağustos 2014, 19:14:46 »
Hazır "TYVT" lafı açılmışken araya aşağıdaki linki gireyim :)
http://www.gb64.com/game.php?id=7891&d=15

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #8 : 20 Ağustos 2014, 02:37:21 »
Hazır "TYVT" lafı açılmışken araya aşağıdaki linki gireyim :)
http://www.gb64.com/game.php?id=7891&d=15

hades tam tarihi kaç? gb64'de 19?? yazıyor.

Çevrimdışı WizardOfWor

• RAAT
  • Retromanik
  • *
« Yanıtla #9 : 20 Ağustos 2014, 10:42:55 »
Para ve Güç Abdurrahman Pala abinin isteğiyle ben ve Ramazan Sezer PC'ye port ettik. VGA ve Hercules versiyonu var. Grafikleri VGA da 320x200 256 renkte Ramazan Sezer ve Dr. Mustafa Özçınar çizdi. Tabi Hercules grafikler tek renk idi. Kutulu haliyle satıldı. Ama herhalde satış sayısı 50 yi geçmemiştir.

Çevrimdışı WizardOfWor

• RAAT
  • Retromanik
  • *
« Yanıtla #10 : 20 Ağustos 2014, 10:56:36 »
Metallic Legend
http://www.gb64.com/game.php?id=4754&d=15
http://csdb.dk/release/?id=26448
benim facebook adresimde https://www.facebook.com/serkan.dogan.9210256/media_set?set=a.5656508441.6338.642718441&type=3

serkan hoşgeldin,
görüyorum ki oyun serüveni bitmemiş ve aslında haberdar olduğum birçok oyunun altında senin imzan varmış. Ben "Ölüm Makinası"nı amatör biri tarafından yapıldığını tahmin etmiştim. Lakin benim böyle bir serüvenim olmuştu, amiga için yazdığım "dividler" diye bir oyunu Probe'daki abiler kopyalama yöntemiyle satmışlardı.

Metallic Legend, para ve güç ve bu ölüm makinesi oyunları hala elinde bulunuyor mu?

Bu arada,
Para ve Güç  amiga için değil miydi? (yani öyleydi de, facebook sayfasında PC görünce, acaba pc portu var mı diye merak ettim)

Metallic Legend , ölüm makinesi kardeşim Erkan'da c64 disk olarak duruyordur. Bir ara PC'ye D64 olarak transfer etsem fena olmaz. Amiga 1200 için yazdığım Battal Gazi oyunuda var oda amiga disklerinde bir ara onuda adf olarak transfer etmek lazım. para ve güç, kayıp boyut ve kıbrıs oyunu(tamamlanmadı) bende DosBox içinde çalışabilir durumdalar.

Çevrimdışı hades

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #11 : 20 Ağustos 2014, 13:11:19 »
3 taş oyununu 1996-1997 gibi yazdım. Ama o zamanki nickim hades değildi. Fikir ve kod bana, grafikleri Levent Delibaş (Madhead)'a aittir.
C64'te kod yazmaya başladığımda aşağıdaki nickleri kullandım.

Phantomlord
Phantom
Bunları C64'teki ilk zamanlarımda kullandım.

Daha sonra ise
Altar, Solomon (Bunu bana Can -Moloch- Ulaş yakıştırmıştı :)), Mr.Spock ve Cryptic kullandım.
Büyük bir ihtimalle oyunu yazdığımda Cryptic'i kullanıyordum.

Birde şöyle bir oyunum var. Preview olarak release edilmiş.
http://csdb.dk/release/?id=67691
Aslında bu oyunun 3 bölümlük oynanabilir versiyonu vardı ve Manic Miner tarzında bir platform oyunu olacaktı. Wizord of wor'daki spriteleri kullanıyordum. Şu anda preview versiyonun başka hiç bir şey yok elimde.

Çevrimdışı caisson

• C64 Fan
  • RAAT
  • Retroman
  • *
  • Az/Öz
« Yanıtla #12 : 18 Nisan 2015, 22:10:58 »
64lerin fiyatını kestirmeye çalışırken reklamları tek tek kontrol ediyordum ki daha önce duymadığım bir türk oyununun satılmış olduğunu gördüm. Büyük olasılıkla SEUCK oyunu fakat yine de bu oyunu gören duyan var mı? "Makine"'yi yanlış yazmışlar, "ölüm makinesi" olmalıydı :D

Safasoft etiketi ile çıkmış. Belki de kutusu falan hiç olmadı. Dükkana gelene kopyalayıp verdiler kim bilir?

64'ler sayı 52 sayfa 27:

konu hortlatmak gibi olmasın ama size ufak da olsa bir sürprizim var arkadaşlar, bende .D64 olarak mevcut, ancak başındaki şifreyi kırıp bir de güzelinden Ascraeus introsu koyup öyle paylaşmak isterim, eğer müsaade varsa tabi :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #13 : 18 Nisan 2015, 22:45:13 »
oooo yuh :D

evet evet, çıksın inciler artık karanlık dehlizlerden!

"özel suretle şifre ile korunma" kısmını yok etmen ayrıca güzel olacaktır ama görünüşe göre programın yazarları çok da uzağımızda değiller, Wizardofwor forumu takip etmiyor olabilir, witchdoktor sayesinde bir haber uçursak mı nedir?

Çevrimdışı caisson

• C64 Fan
  • RAAT
  • Retroman
  • *
  • Az/Öz
« Yanıtla #14 : 18 Nisan 2015, 23:08:54 »
oooo yuh :D

evet evet, çıksın inciler artık karanlık dehlizlerden!

"özel suretle şifre ile korunma" kısmını yok etmen ayrıca güzel olacaktır ama görünüşe göre programın yazarları çok da uzağımızda değiller, Wizardofwor forumu takip etmiyor olabilir, witchdoktor sayesinde bir haber uçursak mı nedir?

şifre kısmı basitmiş zaten, ilk ekran sprite (ölüm makinası logosu aşağıdan yukarı geliyo, sonrasında açıklama yazısı ve şifre ekranına geçiyor. loader var bir tane, onu disable edip direk oyunla birleştireceğim, fakat oyunu büyük olasılıkla freeze edip kaydetmişler, onu bir kontrol etmem lazım, aslında fixing de gerekiyor, intro'daki raster'lar kafayı yemiş (ya da benim makina leyla) ve enteresan bir şekilde Dr.Ali Özçelik'in müziği off-beat. Bir bug mı yoksa değil mi ona da bakmam lazım...
:)