hem 3.5 hem 5.25 bir ton disket var.
Mac OS X kullanıyorum ama bu işi OS X üzerinde hiç yapmadım. PC üzerinde null modem kabloyu yapalı da seneler oluyor. Fakat yine de aklıma gelenleri yazayım. Birkaç şekilde olabilir:
-Herşeyden önce elinde bu disketleri okuyacak 3.5 ve özellikle 5.25 sürücü var mı?
-Eğer elinde; çalışan bir HDD li veya CF li Amiga ve ilgili 3.5 / 5.25 sürücüler de varsa: Disketleri Amiga'da okutur ve adf olarak HDD'ye kaydedersin. Sonra da bu HDD'yi söker, USB kutu ile MAC OS X bağlarsın.
-USB2SER null modem kablo ile OS X'e transfer edebilirsin.
Şurada bir ilan var ama doğruluğundan şüpheliyim. Ekte capture olarak da koyuyorum.
Şu ve
şu başlıklarda bu konuya değin bilgi var.
-Yine USB2SER null modem kablo ile MAC OS X üstünde Parallels ile aktarabilirsin. Parallels her haltı sorunsuz çalıştırıyor. Büyük ihtimal bunda da sıkıntı çıkarmaz.
-Yazma yeteneği de olan herhangi bir Floppy Emulatöre disketleri Amiga üzerinden aktarabilirsin.
Misal Cortex. Bunu harici sürücü olarak bağlamak istersen de
şunu kullanırsın. Ekte capture olarak da koyuyorum.
Not: 5.25 Amiga disketleri büyük bir hayal kırıklığı olabilir. C64 için kullanılan 5.25'lerin aksine genelde bozuk oluyorlar. C64 için olanlar ise çöpten kapsız vaziyette çıksalar bile çalışıyorlar. Ciddiyim. Umarım böyle olmaz.