1) Problem OS64 yada 32bit olmasından mı (sitesinde uyarı göremedim) yoksa comodo ejderinden mi anlayamadım
Program visual basic 5 ile yazılmış ve ocx (OLE Control Extension)'larla destekleniyor ki bunlar pek de windows7 x64 işi değiller. windows95'den beri var bu sistem, günümüzde pek kullanılmıyor, doğru dosyalarla çalışması mümkün iken sistemde yüklü dosyaların durumuna göre çalışmayabilirler. Ben de denedim çalışmadı misal.
2) SpecEmu da çalışan .asm kodum simulatorde derlenmedi hata verdi. Bu simulator ü deneyimleyen var mı? hiç üstüne düşülecek bir şey değil Sinclair için işe yaramaz mı dersiniz yoksa tavsiye eder misiniz.
Specemu'da çalışan kodun zaten derlenmiş oluyor. Eğer pasmo kullanıyorsan o kodu genellikle sadece pasmo derleyebilir. Yani her compiler kendi keywordlerini kullanıyor. Ortak keyword'ler z80 işlemcisinden gelen "LD HL,DE" falan gibi zilog dökümantasyonundan gelenler. Assemblerlar arasında hiçbir zaman ortak bir dil bulunmamış olsa da genellikle birçok keywordler ortaktır. Örneğin, kimi sembolleri iki nokta üstüste ile bitirmenizi ister:
ekran_dondur:
LD HL, 16385
gibi
Kimisi sembollerin yanında boşluk istemez
ekran_dondur LD HL,16385
gibi
kimi sembolleri tab ile açmanızı bekler
ekran_dondur
LD HL,16385
gibi.
Pasmo genelde bunların hepsini tanıdığı için birçok asm syntaxını anlayabiliyor. Küçük/büyük harf ayırdetmiyor vs.
Tahminen senin simülatör, pasmo'nun anlayıp derleyebildiği yapıyı hiç anlamıyordur. Örneğin ORG nedir bilmiyordur, END nedir bilmiyordur vb.