20 Sterlin sadece boş PCB için, değil mi? Malzeme listesi var mı? Malzemelerin toplam maliyeti belli mi? Z80 hala kolayca bulunabiliyor zannediyorum. ULA vb. artık bulunamayan parçalar hangileri?
Son olarak, speccyle hiç tanışmamış birine bu kartı önerir misin?
şimdi bu pcb'yi aldığında birsürü şeye ihtiyaç var. klavye, ula, rom vs. ama diğer taraftan birçok komponent modern benzerleri ile değiştirilerek toparlandığı için ısınma problemi vs yok, ayrıca kauçuk tuşlu 48k kasasına da sığıyor, derli toplu bir 128k, rgb çıkış, esxdos'lu bir divide, joystick vs, hepsi tamam oluyor.
Yeni girenlere tavsiye etmem, diğer taraftan arızanın nereden çıktığı belli olmayan bir 128k ile uğraşmak yerine, cillop gibi çalışan bir 128k ile başlamak yerinde olabilir.
Amstrad üretimi gri +2'lerin çoğu zaman iyi çalıştığını biliyoruz, temiz olarak 100TL civarına da bulunabilirler (ki çok bile). Bu çok temiz makinelerin bile expansion portları paslanmış, o dönemde üretilmiş z80'lerim M1 hatları arızalı (böylece NMI üretemiyorsun, taktığınız divide menüye girmiyor vb.) çıkma ihimali var.
Yani vintage vs. retro dediğimizde, retro kesinlikle avantajlı, ama çok pahalı olacaktır. Sanmıyorum ki biri 400TL verip tamamlanmış bir just speccy 128 alabilsin bu kur ortamında. Ben pcb'yi alıp kenara atmayı planlıyorum, ileride bozuk spectrumları onun üzerinde birleştiririm diye düşünüyorum. Bu arada ula lazımsa 20 tane kadar var, tanesi 15 sterlin.
http://www.sellmyretro.com/offer/details/Amstrad-ULA-40056-for-Spectrum-128K%2B-%28Toastrack%29-and-Grey-%2B2-chip-IC-3896128k Ula üretimi birhayli problemli, çünkü içinde analog bölümler bulunuyor, bu sebepten tek bir CPLD ile kopyalanması zor diyorlar. Yani eldeki ula'ların değerini bilin
48k ula'yı mcleod ideafix şu anda prototip olarak üretmiş halde. Ama üretime geçip geçmeyeceği şüpheli. Şu anda ihtiyaç yok, ama 48k ula şimdilik cepte.