Gönderen Konu: Hyperion resmen iflas etti  (Okunma sayısı 6071 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Hyperion resmen iflas etti
« : 02 Nisan 2015, 12:37:37 »
Bunca yıldır alman firması sanıyordum, meğer Brüksel merkezli bir Belçika firmasıymış. Uzun yıllardır amiga için önemli işler yapmaya gayret eden bir avuç insanın emekleri amigayı kurtarmayı yetmeyince hepsi hayata dönmeye karar verip Hyperion'u 1 nisan itibariyle kapatmış bulunuyorlar.

http://www.faillissementsdossier.be/en/bankruptcy/1039367/hyperion-entertainment-cvba.aspx

Bu bir 1 Nisan şakası değil, ama bence bir dönem daha kapandı.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: Hyperion resmen iflas etti
« Yanıtla #1 : 02 Nisan 2015, 21:08:05 »
Şuradan devam etsen daha güzel olacaktı:

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9991.0

Arkadaşlar, forumda yeni başlık açmadan önce sağ üstteki arama kutucuğundan ilgili konuyu ararsak daha uygun olacağı kanısındayım ;)

Bu bir 1 Nisan şakası değil, ama bence bir dönem daha kapandı.

Kapanan bu dönemi bir açarsan sevinirim. Dönem mönem yoktu, duygu sömürüsü vardı bence...

Şaka maka, keşke Amiga'nın tüm haklarını Çin alıp PSA grubuna yaptığı gibi bir hayat öpücüğü kondursa ;)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 02 Nisan 2015, 21:34:44 »
Şuradan devam etsen daha güzel olacaktı:

olm bizim forum 50 yıl geriden geliyor bilmiyor musun :D Ben evrakları bugün petro tsychenko (gene yazamadım kesin soyadını bu adamın)'dan okuduğum için bugün koydum.

http://retrojen.org/pano/index.php?topic=824.msg6958#msg6958

Alıntı
Kapanan bu dönemi bir açarsan sevinirim. Dönem mönem yoktu, duygu sömürüsü vardı bence...

Nesi duygu sömürüsü yahu. Adamlar olmayan amiga donanımına yepyeni bir PPC os geliştirdiler 3.1 kaynak kodundan. Öyle aros gibi falan değil, bildiğin normal düz amiga rom'u. Üstelik os 3.5 ve 3.9'u da çöpe atarak baştan başladılar. Az buz da değil, en az 10 yıl. İflas etmeden önce de güncelleme yazmaktaydılar OS 4.2 olarak. Toplu toplu 3-4 kişi zaten.

Ayrıca amigaya quake, quake II, descent freespace, heretic bi de shogo denen bir oyunu kazandırdılar. Bu oyunların çıktığı yıllar, 2001 falandı, çok heyecan verici gelişmelerdi, gateway amigayı almış, mmc falan diyor. Hyperion freespace'i amigaya port ediyor. Güzeldi, windows çılgın gibi gidiyordu o yıllarda ama yine de bir hareketti yani.

Çevrimdışı yatuyu

• Retroman
« Yanıtla #3 : 02 Nisan 2015, 22:00:35 »
iflas eden sirketteki os4 ne oldu simdi;
isim haklarida elden cikiyor mu?

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 02 Nisan 2015, 22:28:55 »
olm bizim forum 50 yıl geriden geliyor bilmiyor musun :D Ben evrakları bugün petro tsychenko (gene yazamadım kesin soyadını bu adamın)'dan okuduğum için bugün koydum.

İyisi mi biz bu adamın adını Petroçenko olarak kısaltalım, dinozorlar için Petroçelli'ye de bir gönderme olur ayrıca :)

Alıntı
Nesi duygu sömürüsü yahu. Adamlar olmayan amiga donanımına yepyeni bir PPC os geliştirdiler 3.1 kaynak kodundan. Öyle aros gibi falan değil, bildiğin normal düz amiga rom'u. Üstelik os 3.5 ve 3.9'u da çöpe atarak baştan başladılar. Az buz da değil, en az 10 yıl. İflas etmeden önce de güncelleme yazmaktaydılar OS 4.2 olarak. Toplu toplu 3-4 kişi zaten.

Ayrıca amigaya quake, quake II, descent freespace, heretic bi de shogo denen bir oyunu kazandırdılar. Bu oyunların çıktığı yıllar, 2001 falandı, çok heyecan verici gelişmelerdi, gateway amigayı almış, mmc falan diyor. Hyperion freespace'i amigaya port ediyor. Güzeldi, windows çılgın gibi gidiyordu o yıllarda ama yine de bir hareketti yani.

Yahu iyi güzel de bir avuç insanın kullanabileceği bir OS'du bu. PPC destekli Amiga donanımı olanlar herhalde Amiga'cıların %1'inden bile daha azını teşkil eden bir gruptur. Hyperion bağımsızlığını ilan ederken paralelinde de Amiga şirketinden (artık o zaman kimin elindeyse) QNX tabanlı AmigaOS XL, AmigaOS DE falan gibi duyurular yapılıyordu ayrıca nihai hedefin de AmigaOS5 olduğunu vurgulanıyordu. Bir yandan da MorphOS yükselişe geçmişti. Fleecy Moss ise KOSH adı altında devrimsel bir OS ve AREXX'in yerini alacak SHEEP adlı bir 'scripting' dilinin zihin jimnastiğini yapıyordu sağda solda. Bu az kalan 'community' de iyice parçalanıp kuşa dönerken bize de bunları seyretmek düşüyordu. Zaten bir noktadan sonra biz de koptuk olaylardan. Port edildiğini belirttiğin oyunların neredeyse hepsini PC'de bitirmiştik zaten, bunlardan bihaber olan,  uzayda yaşayan ya da PPC Amiga'sı ile hava atmak isteyen birileri varsa  belki onların işine yarayabilirdi bu port'lar. Paramparça dizisini seyretmek bunlara göre daha bir cazip geldi doğrusu :)

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #5 : 03 Nisan 2015, 02:59:28 »
Bir AmigaOS4 kullanıcısı olarak, Hyperion'un iflasına çok da üzüldüğümü söyleyemem. Bir OS güncellemesi için 5 yıl, bir firefox (v4 beta o da) portu için 10 yıl beklemek nedir arkadaş! LibreOffice söylentileri vardı son zamanlarda. Onu da torunlarım görürdü herhalde. Alsın biri, artık opensource mu olur, başka mimarilere mi port edilir, değişen bir şeyler olsun artık. Yılda bir kez falan açıyorum OS4'lü AmigaOne'ımı, o da hâlâ çalışıyor mu diye kontrol etmek için.

Çok helva yedik şu sıralar. Dokunmasa bari.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #6 : 03 Nisan 2015, 22:03:54 »
Görünüşe göre petro tschtyscheankohareeeee ufak bir şaka yapmak amacıyla bunu paylaşmış, bildiğin bir nisan şakasına kurban gittim, lakin dün itibari ile temyiz edilen davada iflas kararı geri alınmış ve hyperion entertainment tekrar aktif hale getirilmiş. Benim gibi sazanları yakaladı işte :D

Hadi yine iyisin domino, torunlara oynayacak bir yazılım çıktı ;)

Ben Hermans'ın önceden yaptığı açıklama şöyle:

"The quote a famous writer: "the news of our demise is greatly exaggerated" ;)
This is the result of an unfortunate administrative mishap by a third party and is in the process of being addressed/cleared up.
This may take a while as everything takes a while in Belgium whilst it comes to administrative and judicial matters.
Those dancing on our grave, sorry guys, no party here ;)"

Özetle, "şu andaki pozisyonumuz üçüncü kişilerle olan bir problemden kaynaklanıyor ve şu anda çözümlenme sürecinde. Belçikada yönetimsel ve yargısal olaylar biraz zaman alıyor sadece." Sonra witchdoktor'a seslenmiş: "Mezarımızın üzerinde dansedenler, üzgünüz beyler, bu sefer parti yok" demiş.

Neyse sonuç şudur:

http://kbopub.economie.fgov.be/kbopub/zoeknummerform.html?lang=en&nummer=0466380552&actionLu=Zoek

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #7 : 04 Nisan 2015, 09:34:49 »
Görünüşe göre petro tschtyscheankohareeeee ufak bir şaka yapmak amacıyla bunu paylaşmış, bildiğin bir nisan şakasına kurban gittim, lakin dün itibari ile temyiz edilen davada iflas kararı geri alınmış ve hyperion entertainment tekrar aktif hale getirilmiş. Benim gibi sazanları yakaladı işte :D

...

Sonra witchdoktor'a seslenmiş: "Mezarımızın üzerinde dansedenler, üzgünüz beyler, bu sefer parti yok" demiş.

Tam da Alco'ya acil bir parti düzenlemesini rica edecektim ;)

Bu arada iflası falan hiç umurumda değil, bugün olmasa yarın (ki bizim camiada 'yarın', bir 10 yıllık süreci ifade edebilir) zaten olacak. Bari iflas etse de telif haklarını Cloanto ucuza kapatsa, hepsibi bir araya toplasa. Daha sonra da ismini falan değiştirse. Cloanto deyince hep Personal Paint geliyor aklıma ve bu da çok pozitif algı uyandırmıyor bende.

Aslında tümü batsa da gömüp kurtulsak efsaneyi. Beyin ölümü çoktan gerçekleşti, işe yarar patenti kaldıysa başkalarının işine yarasa bari...