1. CF2DD diskler tek yüz 80 track 360k'lık (toplam 720k), CF2 single head'likler 40 track 180k x2=360k'lık.
Sonucta, disket icindeki medya da daha yuksek yogunluklu mu oluyor yani? Ben bu dediginden o sonuca variyorum. Cunku eger tek fark, disket surucunun 80 track yazabilmesi olsaydi, normal CF2 diskletler de kullanilabilirdi tahminim. Disket icindeki medya'nin yuksek yogunluklu olmasi ihtimali disinda, disketin kasa yapisi CF2'den nasil farklilik gosteriyor diye baktim ve ben pek bir fark goremedim. (Ornegin 3.5" High Density disketlerdeki HD deligi gibi birsey)
Elime geçen bir pcw'de o disk sürücüsü eksikti, alco'ya pasladım. alco'da varsa belki takıp deneriz.
Aman diyim pinout farkli filan olup da cihazlara zarar vermesin. Bi double-check yapin. Sonuc olarak, dedigin gibi 3.5" surucu ile 3.5" diskete 720K format atabilen +3, neden cift kafa 3" surucuyu kullanamaz ki? (Hatta Spectrum +3'e 3.5" external B: surucusunden 720K PC formatli disketleri de okutabilmistim ben zamaninda)
Bu CF2DD konusunda muallakta kalan veya benim tam anlamadigim bir iki nokta var;
Birincisi, bu disketlerde A ve B yuzu ayrimi soz konusu olmamali, ama 3.5" disketlerin aksine iki sekilde de surucuye takilabiliyor. Bu durumda ozellikle A yuzu uste gelecek gibi mi takilacak? Hadi, diyelim makine icin fark etmiyor ve hangi sekilde takilirsa takilsin, algilayip, kendini ona gore ayarliyor. Bu zor degil. Peki ama bu CF2DD disketlerde hala 2 adet write protect dugmesi var? Bunlarin da sadece teki kullaniliyor desek, digeri neden var? Disketin kutusundan cikan kagitta "Sadece 2 kafali surucu ile kullanin" diyor... hemen uzerinde ise illustrasyonda "1.yuz yazim koruma dugmesi" ve "2.yuz yazim koruma dugmesi" ayri ayri gosteriliyor. Ve yine disketler uzerindeki etiketin sirt bolumunde oklar ile gosterilen "1" ve "2" ibareleri var. Ufak enteresan noktalar.