Bugün memrah'ın yarattığı gaz ile işler arasında ufak bir pencere açıp divide'ye esxdos kurdum.
sonra cf karta birsürü trd imajı attım. Fakat elimdeki demolar genellikle SCL dosyası idi. SCL dosyaları ziplenmiş dosyalar gibi düşünülebilir, trd ise disket imajı oluyor, bootsector vs. olması gerekiyor. Neyse ki SCL içindeki dosyaları bir trdos imajına atmak kolay sayılır. Bunun için bir dos aracı var batchconvert için, ama ben unreal speccy kullandım. scl'yi unreal'e sürükledikten sonra F2'ye basıp trd olarak kaydediyoruz.
Diskin daha hızlı yüklenmesi için "kesilmiş" trd imajı olması gerekiyor. Normalde trd imajlarının boş kısımları 0'larla doldurularak 640kb'a şişiriliyor. Halbuki genelde diskler 150-200kb dolu. neyse ki tek bir komut bütün bir klasördeki trd imajlarının fazlasını kesiyor.
Sonra denedim. Bazı demolarda ULA snow problemi oldu, birkaç demo çalışırken ama görüntü garbage idi. Ama geneli çalıştı, oyunlarda ise hiç problem yok. Tamamı pentagon demosu idi.
Hatta süpriz
Görünüşe göre benim LCD televizyon gigascreen destekliyor
ekte fotograflar koydum, ileride düzgün bir video da çekerim, pentagon'dan hiçbir farkı yok görüntülerin
Resimler
trdos1: wolfenstein ana menüsü, normalde titremeli olmalı, lcd tv'de blend oldu, ara tonlar çıktı, colour clash yalan oldu.
trdos2: wolfenstein yüklenme ekranındaki flicker grafik de aynı şekilde net.
trdos3: normal grafiklerde de klasik ULA snow problemi baş gösteriyor. I registeri $8000'in üzerini işaret etmezse zx spectrum ula'sı grafiği karalıyor. Bu bug pentagonda yok.
trdos5: napalm'de snow dışında bir problem çıkmadı. timinglerde sorun yok, yine güzel mavi tonlar elde etti
Snow izlemeye engel olmuyor, ekranda parazit oluyor.
ula snow problemi hades'in kodladığı back to the roots demosunda da mevcuttu. Fix etmek için lut'ları ram'de yukarı taşımak gerekiyor. Yani bu tür demolar kolayca fixlenebilir. belki uğraşırım. Fakat artık
http://vtrdos.ru/ adresi de takip etmemiz gereken bir site haline geldi, bir de rusça öğrendik mi tamamdır