Gönderen Konu: Paranın Kokusu Sultansoft  (Okunma sayısı 7135 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Paranın Kokusu Sultansoft
« : 19 Haziran 2015, 23:23:28 »
Bugün eski bir öğrencim olan Tolga sayesinde Paranın Kokusu'nu ele geçirmiş bulunuyorum. Eğer disket sağlam ise önümüzdeki hafta içi imajını alıp kıracağım.

Daha önce bu disketin ortalarda dolaştığını biliyorum ama kimse disk imajı haline getirmemişti. Bu oyun kimlerde var?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Paranın Kokusu Sultansoft
« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2015, 20:31:51 »
Yahu bu muhabbet birkaç sene önce de geçmedi mi? Hatta bizim doktor ve Murad Omay yazmıştı falan filan gibi durumlar da vardı... Diye düşünüyordum kendi kendime ama sonra hatırladım ki; o olay, Para & Güç içindi...

Paranın Kokusu, Para ve Güç, Çarkıfelek... Yahu ne kadar maddiyatçı ve "vur patlasın çal oynasın" yıllarmış be kardeşim...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 22 Haziran 2015, 10:26:01 »
Yahu bu muhabbet birkaç sene önce de geçmedi mi? Hatta bizim doktor ve Murad Omay yazmıştı falan filan gibi durumlar da vardı... Diye düşünüyordum kendi kendime ama sonra hatırladım ki; o olay, Para & Güç içindi...

Evet, o "para ve güç". onun hikayesi burda:
http://arda.kisafilm.org/blog/?p=280

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 22 Haziran 2015, 15:28:40 »
Bir oyun ismi olarak "Paranın Kokusu"nu beğeniyorum. Bende 'Kadının Kokusu'nu çağrıştırıyor ;)

Bu arada Alcofribas da benim Ref'ten kaptığım amnezi hastalığını yaşamaya başladı galiba ;)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #4 : 23 Haziran 2015, 03:43:23 »
Malesef baskı işlemimiz başarısız oldu. 4 saat kadar uğraştım, malesef oyunu kurtaramadım. Disket sanırım eskilikten dolayı çalışmıyor. Çalıştığı kısım intro.

İsteyen buraya tıklayarak deneyebilir (1 disk ADF-yaklaşık 500kb).

Fakat oyun makine dili(?) ile kodlanmış. Ekte bazı ekran görüntülerini bulabilirsiniz.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #5 : 23 Haziran 2015, 16:03:03 »
Bir oyun ismi olarak "Paranın Kokusu"nu beğeniyorum. Bende 'Kadının Kokusu'nu çağrıştırıyor ;)
O da ne güzel filmdir be!

Alıntı
Bu arada Alcofribas da benim Ref'ten kaptığım amnezi hastalığını yaşamaya başladı galiba ;)
Alcofribas'lar amnezi olmaz vatan bölünmez!

Geçen konuştuğumuz mevzuyu diyorsan aklımda ama bu aralar biraz zor gibi. Ben çok yoğunum, önce kendimi ayarlayıp sonra da Ref'i pinglemem lazım. Sonra da katman katman yayılmamız lazım :)

Çevrimdışı vigo

• RAAT
  • Retroman
  • *
    • Bronx WHQ
« Yanıtla #6 : 30 Haziran 2015, 16:32:50 »
bizzat bu oyunun yapımı sırasında oradaydım. can, kadem, cengiz, turbo vs... güzel günlerdi.
vigo/bronx^zombie boys^trsi

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 30 Haziran 2015, 18:21:34 »
bizzat bu oyunun yapımı sırasında oradaydım. can, kadem, cengiz, turbo vs... güzel günlerdi.

Can'a ulaşmak mümkün mü acaba? Copy protection hakkında birkaç sorum olacaktı.

Oyun üzerine orta boy bir makale hazırlıyorum, çok yardımı olurdu.

Çevrimdışı vigo

• RAAT
  • Retroman
  • *
    • Bronx WHQ
« Yanıtla #8 : 06 Ağustos 2015, 21:59:50 »
can arada facebook'da vardı. kadem'i bulmak daha kolay.

Çevrimdışı sbscan

• Ön Kayıt
« Yanıtla #9 : 10 Ocak 2016, 16:07:30 »
Yettim geldim Vigo :)))

Ya hakkaten ne güzel günlerdi onlar ....

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #10 : 10 Ocak 2016, 18:40:21 »
Can selam, hoşgeldin.

Ne iyi ettin de geldin :)

Hemen soruları patlatayım,

1. Oyunu hangi dilde yazdın?
2. Kopya koruma nasıl çalışıyor?
3. Oyunun çalışır hali elinde var mı?
4. Oyun kimin fikriydi? Ekip nasıl oluştu?
5. Daha sonra neler yaptın, şimdi neler yapıyorsun?

Kapıdan girdiğin gibi oldu ama, umarım cevap verecek vaktin vardır :)

Çevrimdışı sbscan

• Ön Kayıt
« Yanıtla #11 : 23 Şubat 2021, 03:06:55 »
5 Yıl sonra cevap versem çok mu ayıp olur :) Öncelikle hoş bulduk!

1) Makine dili ile yazmıştım
2) 82. track ın başından kısa bir bölümü okuyor ve onunla belirli yerlerdeki kodları tamamlıyordu. Ancak 82. track i kopyalamak için özel bir program yazmıştım, normal kopyalamadan sonra o program 82. track i yazıyordu.
3) Ne yazık ki yok. O zamanlarda birşeylere kızıp Amiga dahil herşeyi kaldırmıştım.
4) Oyun benim fikrimdi ama aslında çok kötü bir oyundu. Biz o zamanlar Shadow of the beast e rakip olabilecek bir oyun yapıyorduk ama sponsorumuz Mehmet abi daha hızlı bir oyun istedi. İsteksizce ve çok uzun zamanda bunu yaptık.
5) PC ile beraber kopya program işine girdik, fuarlara katıldık hatta gazete ilanı verdik :) BSA ilk davayı bize açtı ama kaybetti. Sonra biraz internet kurulumu falan, sonra CCTV kamera güvenlik işine girdim. Makine dilinden sonra öğrendiğim dil PHP oldu :) Ama profesyonel olarak değil, sadece kendi ERP programımı filan yazdım. Şimdi 2021 itibari ile dokuzbit diye yeni bir yazılım şirketi kurdum. Ölmeden yazılımdan para kazanmak için ...

Ben yurt dışı forumlarda da okudum, elinde sağlam olanlar var ama onlar da kopyalayamamış. Çok zaman geçti, iyi hatırlayamıyorum ama bir şekilde zaten kopyalamak imkansızdı. İyi hatırladığım şey o zamanlar bir trick ile disk sürücünün hangi marka model olduğunu anlayıp ona göre birşeyler yapıyordum. Disk konusunda uzmanlaşmıştım, direkt kontrol ediyordum. Ama fazla detay hatırlayamıyorum ...

mail adresim: can@cctvdepo.com

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #12 : 23 Şubat 2021, 15:49:46 »
teşekkürler can.

Oyun iyidir kötüdür önemli değil, Türk oyun tarihinin bir parçası olarak yerini aldı. Birinin arşivinde mutlaka sağlam olarak duruyordur diye umut ediyorum.

82.track o dönemin hot topic konularından biriydi tabi. 82.track sanırım benim diskte bozuk, ya da artık oraya ulaşan bir sürücüm yok. Yoksa 82 tracklik okumayı da denemiştim (Dcopy falan 83'e kadar çıkıyor).

Her durumda cevapların için tekrar teşekkürler, keşke elinde kaynak kod falan olsaydı :) Ama kısmet değilmiş.  Sana yazılım şirketinde bol şanslar dilerim. Umarım işlerin açık olur.

Çevrimdışı vigo

• RAAT
  • Retroman
  • *
    • Bronx WHQ
« Yanıtla #13 : 05 Mayıs 2021, 17:45:09 »
 bu arada ace'in ilk a1200 sahiplerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? anlatsana ingilitereye gidip amiga 1200 alışını?