Gönderen Konu: Amiga SD Card Interface  (Okunma sayısı 7018 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Amiga SD Card Interface
« : 11 Temmuz 2015, 17:55:13 »
Fernando 'Ferix' Pena López adlı bir İspanyol arkadaş tarafından hazırlanan SD Card Interface adlı kart gayet güzel bir donanıma benziyor. Cihazı Amiga'ya paralel port üzerinden bağlıyorsunuz ve cihaza takacağınız SD kartı harddisk gibi kullanabiliyorsunuz. Fiyatı henüz belli değil. Ucuz olacağını söylemiş Ferix kardeş. Uçuk bir fiyat belirlemezse almaya değer.

Linkte cihazı çalışır halde görebileceğiniz videolar da bulunuyor.

http://eab.abime.net/showthread.php?t=73870&page=3

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Amiga SD Card Interface
« Yanıtla #1 : 11 Temmuz 2015, 17:58:39 »
Geç kalmış ve güzel bir çalışma kesinlikle. Ama Gotek kadar ucuz olabileceğini sanmıyorum. Bir de bunu kullanmak için önden bir device/driver falan filan yüklemek lazımdır diye düşünüyorum. Madem paylaştın gidip detaylrını okuyayım bari, belki beni yanıltacak sürpriz birşeyler vardır :)

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #2 : 11 Temmuz 2015, 18:07:02 »
Gotek'ten ucuz olacakmış. Cihazı kullanmak için önce driver disketi ile boot etmek gerekiyor Amiga'yı. Driver yüklendikten sonra kontrol SD Card Interface'e geçiyor.

Çevrimdışı memrah

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #3 : 11 Temmuz 2015, 18:20:32 »
Cihazı kullanmak için önce driver disketi ile boot etmek gerekiyor Amiga'yı.

Beni burada kaybetti iste.

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #4 : 12 Temmuz 2015, 00:55:46 »
Beni de. Bu arada bana bir gotek lazım. Nereden alacağımı bilmiyorum. Yani satan yerler gördüm ama hangisinden alışveriş yapmalıyım, hangisi güvenilirdir, iyidir bilemiyorum. Var mı bir öneriniz?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #5 : 12 Temmuz 2015, 01:32:20 »
Beni de. Bu arada bana bir gotek lazım. Nereden alacağımı bilmiyorum. Yani satan yerler gördüm ama hangisinden alışveriş yapmalıyım, hangisi güvenilirdir, iyidir bilemiyorum. Var mı bir öneriniz?
Amiga'ya uyumlu olarak gerekli firmware atılmış olanı mı alacaksın yoksa sadece Gotek mi istiyorsun bilmiyorum ama:

-Gotek çıplak olarak 20-25$ arasına bulunuyor (Ebay ve Aliexpress)
-Firmware atmak için alacağın diğer ıvırzıvırlarla beraber 35$ civarına gelir sanırım.
-Cortex değil de HXC firmware istersen bir 10Euro da buna vermen lazım.
-----------------------------------------------------------------------------------

Satıcının feedbacklerine bakıp seçebilirsin sanırım. Çok da düşünmeye gerek yok.

Ya da "abicim benim elimden gelmez ve saç baş yolmak istemiyorum, 10 lira fazla olsun bitmiş ürün olsun" diyebilirsin. Bu durumda da amigastore.eu diyorum sana.

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #6 : 12 Temmuz 2015, 15:12:11 »
150 liranın üzerine çıkınca birazcık daha ödemek koymuyor artık. O yüzden gelir gelmez kullanabileceğim birşey olsun da biraz daha ekstra ödemek sorun değil bence. Şu anda kafama tek takılan cortex ile hxc arasında hangisini seçmem gerektiği. Aralarında önemli bir fark var mı? Yani sadece amigam var, diğer aletlerde kullanacağımı sanmıyorum ama başka avantajları da varsa hxc'in onu tercih edebilirim.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #7 : 13 Temmuz 2015, 06:43:48 »
Şu anda kafama tek takılan cortex ile hxc arasında hangisini seçmem gerektiği. Aralarında önemli bir fark var mı? Yani sadece amigam var, diğer aletlerde kullanacağımı sanmıyorum ama başka avantajları da varsa hxc'in onu tercih edebilirim.
Cortex işini görecektir. Tut ki bir süre sonra HXC ihtiyacın oldu, illa bir şekilde çözüm bulunur.

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #8 : 02 Ocak 2016, 16:14:36 »
Gotek'ime senenin sonunda kavuştum. Amiga'yı ofise kurduk, Swos maçları emulatörden gerçek makinaya geçti. Ama joystick ile oynamayalı çok olmuş, alışmaya çalışıyorum. Klavye ile oynayınca acımıyorum ama.

Not: Evet o köşedeki Vectrex, patronun :).

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #9 : 02 Ocak 2016, 16:28:52 »
Gotek'ime senenin sonunda kavuştum.
Hayırlı olsun! Nereden kaça aldın? Firmware işini nasıl yaptın? Hele bi deyiver bunları da...

Alıntı
Not: Evet o köşedeki Vectrex, patronun :).
Desene her retrocunun hayalindeki patron...

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
« Yanıtla #10 : 02 Ocak 2016, 20:51:17 »
Vector Pilot overlayi mi o Vectrexdeki? Sahip olma istediğim homebrewların başında geliyor. çok başarılı bir oyun.
Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #11 : 03 Ocak 2016, 10:53:45 »
Vector Pilot overlayi mi o Vectrexdeki? Sahip olma istediğim homebrewların başında geliyor. çok başarılı bir oyun.

VectorPilot gibi görünüyor. Yahu şu vectrex'i yeniden yapma girişimi yok mu hiç :D

Hayırlı olsun Ragnor. Sorunsuz çalışıyor mu acaba?

Görkem'in gotek'i hala bende, onda bazı problemler oluyor, her usb'yi görmüyor.

Aynı zamanda elbette benim külüstür a500'lerde bir gary problemi mevcut, 500+'da pil akınca direk gary'nin bacaklarına saldırıyor, bu durumda floppy kısmı düzgün çalışmıyor. Soketi komple değiştirmeyi birkaç senedir ertelediğim için bu aralar acaba WD40 sıksam ne olur diye düşünmeye başladım :D

Cihazı Amiga'ya paralel port üzerinden bağlıyorsunuz ve cihaza takacağınız SD kartı harddisk gibi kullanabiliyorsunuz.
Orjinal başlığa da laf atayım, cihaz yine derinlere dalmış gibi görünüyor. Fernando'dan (yok felix -miydi-) ses kesilmiş tekrar.

Fakat yine de paralel porttan dosya aktarmak gözümde büyüyor. Yavaş olacak, çok yavaş :D Evet, tamam, orası boş, dışarıdan kolayca sökülüp takılabiliyor. Kolayca dosya aktarmak için kullanılabilir, fakat tercihen oraya bir wireless kart taksak mesela :D Doğrudan networke dadansın. Ayrıca autoboot olabilmesi için amiga rom'una yama gerekiyor, ya da sadece workbench yüklendikten sonra kullanabileceğimiz birşey olmuş. Adaptör vaziyetini de ayrıca ele almak gerek.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
« Yanıtla #12 : 03 Ocak 2016, 17:40:29 »

VectorPilot gibi görünüyor. Yahu şu vectrex'i yeniden yapma girişimi yok mu hiç :D

Ben de kontrol ettim sonra Vector Pilotmış. Fotoğraftan tam çıkaramamıştım.
valla tüplü monitörlere vgadan takılabilen bir vectrex kiti makbule geçerdi gerçekten. Ama Vectrex grafiklerindeki tüm çizgiler tek bir ışın tarafından çizildiği için sanırım büyük ekranlarda çalışmasını sağlayacak bir yöntem orjinal donanıma sadık kalarak pek mümkün değil.
Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #13 : 03 Ocak 2016, 20:47:51 »
Ofise geçeyim pazartesi başka fotoğraflarda çekerim. Patronun ilginç koleksiyonları var :).

Gotek'ten yana şimdilik bir sorun yaşamadım. Ama kendi yanında gelen dışında usb stick denemedik hani. Fakat şöyle bişey oldu. Garip bir şans eseri aldığım Amiga'nın içinden 2mb'lık expansion kartı mı ne bişey daha çıktı. Ama sanırım kartta bir problem var. O kartı çıkarana kadar hiçbir oyunu doğru düzgün yükleyemedik. Kartı çıkarınca herşey düzeldi. Aleti aldığımdan beri devamlı bişeyleri söküyorum üzerinden. Önce sağolsun Ref'in uyarısı ile pil'i, şimdi ekstra ram'i. Ama swos oynanıyor, o yüzden sıkıntı yok :).

Eve taşıyınca da Amos'la uğraşmak gibi garip bi fantezim var. Sanırım daha da öteye planım yok Amiga konusunda o yüzden pek ilgimi çekmiyor bu harddisk olayları falan :).

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #14 : 05 Ocak 2016, 12:08:31 »
Eve taşıyınca da Amos'la uğraşmak gibi garip bi fantezim var. Sanırım daha da öteye planım yok Amiga konusunda o yüzden pek ilgimi çekmiyor bu harddisk olayları falan :).

Hah, amos ile uğraşacaksan harddisk iyi olur aslında, kendisi 6 disk olup bolca ram yer.

O ekstra 2MB kartı fotograflarsan bir bakabiliriz. Bozuk olmasından ziyade, A500+ ile uyumlu olmayabilir misal.