Gönderen Konu: Amiga'nın 30 Yaşı  (Okunma sayısı 4720 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Amiga'nın 30 Yaşı
« : 24 Temmuz 2015, 14:36:00 »
Dün her yerde okuduk zaten buraya da bir not düşelim dedim. Amiga 1000'in çıkışının üzerinden tam 30 yıl geçmiş. Amiga'nın 31.yaşından gün almasını kutlarım.

Kendinize sorun, "bu yıl amiga için ne yaptım?"

http://www.youtube.com/watch?v=ovi4KC-PkRE

bir de alp'in Dijital Dünya programında bahsedilmişti:

https://youtu.be/N3GW908yYfc?t=1333

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
Ynt: Amiga'nın 30 Yaşı
« Yanıtla #1 : 24 Temmuz 2015, 20:50:19 »
Ohannes !!!!!!!!!!!! ALP' in TV PROGRAMI VAR VE BUNU NIYE SOYLEMIYOSUNUZ ULANNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahah bi de boyle ne kadar casual ativermis linki ref :D

Hay Allam ya, ulan o kadar uzak kaldim ki ortamdan artik boyle cumle arasinda soyle seyler bekliyorum:
- Ha gecen Alcofribasin ortagi oldugu 3D printer sirketinin Autodesk'le lisans anlasmasini kutluyoruz, kim gelse begenirsin...
- Ya Ref'in 3. uzun metrajli filmi 1. film'de altin portakal alan goruntu yonetmenini geri getiriyomus
- Deniz'in Chuck Peddle roportajinda da vardi ya hani, meshur PET'in ustune dokulen ketcap hikayesi hahahah

ne adamlarsiniz kardesim...

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #2 : 24 Temmuz 2015, 22:06:35 »
Alıntı
ALP' in TV PROGRAMI VAR VE BUNU NIYE SOYLEMIYOSUNUZ ULANNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aslında daha önce bahsedilmişti bu konudan. Gözünden kaçmış olmalı. Yerel bir tv kanalında yayınlanan ve üç beş kişi civarında izleyicisi olan bir programdı. Bol retro içerikli bir mastürbasyondu özet olarak. 7 program yaptım ve "bi' ara verelim" bahanesiyle sonlandırdım programı. Bu işe başlarken tahmin ettiğimden çok daha fazla vaktimi alıyordu. Yeni sezon için canlı yayınlanabilecek daha laylaylom bir format oluşturabilirsem devam edeceğim ama pek de emin değilim bundan.

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #3 : 24 Temmuz 2015, 22:22:50 »
doMiNO program mükemmel, umarım devam ettirirsin. Youtube linki verilmiş programın işlediği Amiga mevzusu hiç Amiga sahibi olmamış beni bile hüzünlendirdi.

Eric Schwartz'ın "Amiga Tribute" çalışmasında kullandığı müzik parçası Amiga neslinin hissiyatını ancak bu kadar iyi özetleyebilirdi. Sanırım Valve'in Portal oyununda credits bölümünde GLaDOS tarafından söyleniyordu :)
Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 25 Temmuz 2015, 12:36:56 »
Bizler bu dünyadan göçene kadar bir şekilde gönüllerde yaşayacak Amiga... Aslında Amiga vesilesiyle yaşatmaya çalıştığımız şey kendimizden başkası değil. Hayatımızın önemli bir kesitini gömmeye razı olmuyoruz galiba...

Çevrimdışı fullgrim

• Retro Meraklısı
    • Adventure Attacks!
« Yanıtla #5 : 28 Temmuz 2015, 00:23:54 »
30. yılla birlikte Deluxe Paint'in kaynak kodları yayımlandı:

http://www.vintageisthenewold.com/computer-history-museum-releases-amiga-deluxe-paint-source-code/

Artık ilk göz ağrımızın güncel versiyonunun geliştirilmesi için de bir engel kalmadı. Çok bir şey istemiyoruz; hem AmigaOS 4.1'de hem de Linux ve Windows'ta çalışsın, çözünürlük limiti olmasın, bir de çizim araçları biraz smooth hale getirilsin, hepsi o kadar. Bakalım bir gönüllü çıkacak mı?

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #6 : 28 Temmuz 2015, 09:42:24 »
30. yılla birlikte Deluxe Paint'in kaynak kodları yayımlandı:

http://www.vintageisthenewold.com/computer-history-museum-releases-amiga-deluxe-paint-source-code/

Artık ilk göz ağrımızın güncel versiyonunun geliştirilmesi için de bir engel kalmadı. Çok bir şey istemiyoruz; hem AmigaOS 4.1'de hem de Linux ve Windows'ta çalışsın, çözünürlük limiti olmasın, bir de çizim araçları biraz smooth hale getirilsin, hepsi o kadar. Bakalım bir gönüllü çıkacak mı?

Güzel bir gelişme diyecekken hevesim kursağımda kaldı. Adamlar 1986 yılındaki orijinal DPaint I'in kaynak kodunu vermişler. Bence en azından DPaint3'ün kodlarını vermeliydiler...

http://www.computerhistory.org/_static/atchm/electronic-arts-deluxepaint-early-source-code/

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 28 Temmuz 2015, 10:24:17 »
Adamlar 1986 yılındaki orijinal DPaint I'in kaynak kodunu vermişler.

cimriliğin böylesi :D yahu napıcaz deluxe paint'i zaten? on kat daha iyi bir sürü araç var pc'de. Graphics Gale, Cosmigo pro moniton, hatta personal paint ve daha niceleri ve hatta bir tane de ben yapıcam daha süper olacak :P

Yani önemli olan ortalıkta deluxe paint'in bir kaynak kodu olması. Elbette DPIV'in pc sürümü çıksa kullananlar olurdu mutlaka. Ama burada önemli olan kaynak koduna bakıp amigada nasıl düz çizgi çizdirilir, nasıl kapalı bir alan doldurulur onu öğrenmek.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #8 : 28 Temmuz 2015, 14:41:24 »
İlahi Ref! Bence DPaint1 zamanlarının kod örneği pek de işine yaramayacaktır. Bu bahsettiğin konularda bir dolu tutorial zaten mevcut ve kod içinden bu kısımları bulmaya çalışmak zaten işkence. Sembolik olarak iyi bir adım ama AmigaOS2.0'a kadar zaten 'rogue' kodlama mevcut, doğru dürüst guideline'lar bile yok. PC'de bir sürü program var ama hiç biri bana DPaint'te çiziktirme keyfi vermiyor, çünkü çizim yapma için bir amacım da yok ;)

Indiana Jones ile 4. filmdeki müstakbel eşi Marion arasında daha ilişkileri tekrar canlanmadan yaşadıkları bir diyalog vardı (hatırladığım kadarıyla):

Marion: Aradan geçen  bunca yılda hayatından birçok kadın geçmiştir Dr. Jones...

Indiana: Evet, birçokları oldu. Ama hepsinde aynı sorun vardı... Hiçbiri sen değildin!

Çevrimdışı fullgrim

• Retro Meraklısı
    • Adventure Attacks!
« Yanıtla #9 : 02 Ağustos 2015, 02:12:36 »
Adamlar 1986 yılındaki orijinal DPaint I'in kaynak kodunu vermişler.

cimriliğin böylesi :D

Başlıkta 'early' kelimesini gördüğüm an benim de gardım düşmüştü ama bana DPaint 1'in güncel hali bile yeter, daha sonra da geliştirirler zaten. 2009 yada 2010 yılında, bir halı tasarım ofisinde PC'de DPaint 2'yi kullandıklarını görmüştüm, halen kullanan var mıdır acaba?

PC'de bir sürü program var ama hiç biri bana DPaint'te çiziktirme keyfi vermiyor, çünkü çizim yapma için bir amacım da yok ;)

Indiana Jones ile 4. filmdeki müstakbel eşi Marion arasında daha ilişkileri tekrar canlanmadan yaşadıkları bir diyalog vardı (hatırladığım kadarıyla):

Marion: Aradan geçen  bunca yılda hayatından birçok kadın geçmiştir Dr. Jones...

Indiana: Evet, birçokları oldu. Ama hepsinde aynı sorun vardı... Hiçbiri sen değildin!

Bu konudaki hislerimi anlatmak istesem ancak bu kadar anlatabilirdim  :)