Türkiye'deki piyasanın Commodore'un kararları ve satışı konusunda ciddi bir etkisinin olduğunu sanmıyorum. Ref'in söylediği kadar oyun odaklı olduğunu da sanmıyorum, high-end modellere talep vardı, Amiga'yı iş amaçlı kullanan bir sürü yer vardı. Videoda da örnekleri var, Commodore bir sürü potansiyel müşteriyi elleriyle itmiş. Yapılan az buçuk hardware geliştirmeleri de, getirdikleri yeniliklerden çok, componentleri entegre edip üretim maliyetini düşürdüğü için onay almış. Muhasebecinin eline ar-ge şirketi verirsen olacağı bu.
Mehdi Ali'ye özel bir durum da değil. Finans sektörü risk yatırımı sevmiyor. Sevdikleri şeyler, maliyetleri düşürmek (eleman çıkarmak olarak okuyun), şirket birleşmeleri, tamamen finansal dünyada dönen yatırımlar (stock buyback, bono satmak, vb). En ileri ve başarılı teknoloji şirketleri ya vizyoner sahipleri olan özel şirketler (ya da mesela google gibi anonim şirket ama oy verme hakkı olan hisseleri piyasada değil), ya da çok para kazandıkları için yatırımcılara höt diyebiliyorlar (mesela Apple).