Gönderen Konu: Teleteknik Eğitim Merkezi - Commodore Eğitim Paketleri  (Okunma sayısı 4197 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı caisson

• C64 Fan
  • RAAT
  • Retroman
  • *
  • Az/Öz

Selamlar herkese...
Elimdeki disketleri pc'ye aktarma durumum devam ederken, zamanında benim de faydalandığım Commodore Eğitim Paketleri ve Teleteknik Anadolu Liselerine Hazırlık Testleri Dizisi ile karşılaştım. Belki sizlerde mevcut, belki de değil, ama disketlerden kurtarabildiklerimi .d64 olarak çevirdim... Kurcalamak isteyen olursa ekteki .zip dosyasının içerisinde hepsi mevcut. Umarım işinize yarar... :)

Gelelim disklerin içeriklerine...

İlkokul 4. Sınıf
Fen Bilgisi Paketi, Sosyal Bilgiler Paketi ve Matematik Paketi

İlkokul 5. Sınıf
Matematik Paketi ve Türkçe Paketi

Commodore Eğitim Paketi
Karma Matematik
Terim Toplama, Elips Grafiği, Çarpanlara Ayırma, Kuvvet ve Kökler, 3xCebirsel Çözümler, 3xAsal Sayılar, Denklemlere Giriş, Denklemler ve Türevleri

Teleteknik Eğitim Merkezi
İngilizce Öğreniyoruz
Alfabe, Kelime Sıralama, Boşluk Doldurma, Fiiller, Mr.Mugs'ın Ormanı, Soru Sözcükler, Cümle Tamamlama, Eş Anlamlı Sözcükler, Okuma Hızı, 2xGramer Öğrenelim, Soru-Cevap, Sesli Harfler, Cümle Yapısı, Deli Doktor, Okuma Hızı, Kelime Tanımları, Kelime Maçı, Pet-Pit-Pat-Pot, Yazmaya Başla, Kelime Bulma, Eşsesli Kelimeler, 3xCümle Tamamlama, Alfabe Sıralama, Karşıt Kelime, Kelime Seçimi, Zamirler, İsimler, Safariye Gidiyoruz, 2xAdam Asmaca

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Teleteknik Eğitim Merkezi - Commodore Eğitim Paketleri
« Yanıtla #1 : 16 Ekim 2016, 20:54:47 »
Eline sağlık! Bunlar harika şeyler. Bende de 100 küsür disketlik bir C64 eğitim programları kutusu var ama kimbilir ne zaman imajları alınacak :)

Çevrimdışı caisson

• C64 Fan
  • RAAT
  • Retroman
  • *
  • Az/Öz
« Yanıtla #2 : 16 Ekim 2016, 22:17:33 »

:) eğer c64 ise ve vakit bulamıyosan bu ara gazı aldım ben, bitmeden halledebilirim :)))
Türkçe oldukları için ayrı bir hoşuma gidiyo bunlar, yalan yok bazılarından ben bile yararlanmıştım.

Eline sağlık! Bunlar harika şeyler. Bende de 100 küsür disketlik bir C64 eğitim programları kutusu var ama kimbilir ne zaman imajları alınacak :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #3 : 17 Ekim 2016, 13:26:15 »

:) eğer c64 ise ve vakit bulamıyosan bu ara gazı aldım ben, bitmeden halledebilirim :)))
Türkçe oldukları için ayrı bir hoşuma gidiyo bunlar, yalan yok bazılarından ben bile yararlanmıştım.
Sırf Türkçe mi emin değilim. Önce bir kutuyu bulayım da, senin de gazın kaçmamışsa haberdar ederim ya da yeniden gelirse diye hazırda tutarım :)

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #4 : 17 Ekim 2016, 13:41:15 »
Ellerine sağlık @caisson.
Elindeki C64 disketlerini PC'ye aktarmakla kalmayıp bizlerle de paylaştığın için ayrıca teşekkürler. :)

Bunları VICE vs. gibi herhangi bir C64 emülatöründe deneyebiliriz, di mi?

Çevrimdışı caisson

• C64 Fan
  • RAAT
  • Retroman
  • *
  • Az/Öz
« Yanıtla #5 : 17 Ekim 2016, 19:04:22 »

hehheh :) tamamdır...

:) eğer c64 ise ve vakit bulamıyosan bu ara gazı aldım ben, bitmeden halledebilirim)
Sırf Türkçe mi emin değilim. Önce bir kutuyu bulayım da, senin de gazın kaçmamışsa haberdar ederim ya da yeniden gelirse diye hazırda tutarım :)

Çevrimdışı caisson

• C64 Fan
  • RAAT
  • Retroman
  • *
  • Az/Öz
« Yanıtla #6 : 17 Ekim 2016, 19:05:17 »

Vice 2.4 ile denedim, herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım :)

Ellerine sağlık @caisson.
Elindeki C64 disketlerini PC'ye aktarmakla kalmayıp bizlerle de paylaştığın için ayrıca teşekkürler. :)

Bunları VICE vs. gibi herhangi bir C64 emülatöründe deneyebiliriz, di mi?

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 20 Ekim 2016, 00:42:48 »
of yeni fırından çıkmış disk imajları. Tadından yenmez o derece. Türk retrosunda hala iş var demekki. Yaşlanıp öldük falan sanıyordum.

Bu arada bu disketler aslında tam bizlik(ailecek) olmuş. Acaba gerçekten işe yararlar mı deneyip göreceğiz :D Spectrumun ingilizce eğitim setleri yetersiz gelmeye başlamıştı :))

Eline sağlık Caisson, alco'nun 100 disketlik arşiv biraz iddalı olsa da diskler çürümeden imajlarını almakta fayda var. 5"25lik disklerin standard ömrü 25 yılmış. Yani zaten uzatmaları oynuyoruz bu günlerde.

Çevrimdışı caisson

• C64 Fan
  • RAAT
  • Retroman
  • *
  • Az/Öz
« Yanıtla #8 : 24 Ekim 2016, 14:09:36 »

valla bugün ankaradan 75 disketlik ufak bir arşiv daha geldi,
kimbilir içlerinden neler çıkacak. Disk etiketlerinden gördüğüm kadarıyla ama güzel şeyler var :))

of yeni fırından çıkmış disk imajları. Tadından yenmez o derece. Türk retrosunda hala iş var demekki. Yaşlanıp öldük falan sanıyordum.

Bu arada bu disketler aslında tam bizlik(ailecek) olmuş. Acaba gerçekten işe yararlar mı deneyip göreceğiz :D Spectrumun ingilizce eğitim setleri yetersiz gelmeye başlamıştı

Eline sağlık Caisson, alco'nun 100 disketlik arşiv biraz iddalı olsa da diskler çürümeden imajlarını almakta fayda var. 5"25lik disklerin standard ömrü 25 yılmış. Yani zaten uzatmaları oynuyoruz bu günlerde.

Çevrimdışı CapedCrusader

• Retromanik
« Yanıtla #9 : 25 Ekim 2016, 02:34:33 »
Tesekkurler disket imajlari icin. Nostalji guzel oldu.