Bitmiş diğer oyunlar hangileri? Drift! ve Valley of Rains mi? Zosya, bu Natasha Zotova'nın tek/çok kişilik bir şirketi mi yoksa tamamen bambaşka bir yapılanma mı?
Bir de; Natasha Zotova bence 55+ birisi hatta 60 bile çıksa şaşırmam
Hah yok Natasha bizim yaşlarda. Rus ve kızıl saçlı olduğu için tam kestiremiyorum ama 35-40 arası bir aralıkta olduğunu tahmin ediyorum.
Bu arada Oleg Origin'in bir grup insan olduğunu düşünmeye başladık. Tahminen Zosya eskiden Oleg Origin adı altında toplanmıştı, sonra isim değiştirip ticari bir yapılanmaya gitmeye karar verdiler.
Tahminime göre yakın arkadaşlardan para almak zor olduğu için anonim takılıyorlar. Hani bazen bir arkadaşımız bir retro satmak ister ama bize söylemeden sahibindene koyar ya, onun gibi birşey
Hatta ben bir yerden tanıyorumdur diye şüphelenmeye de başladım. :=)
Bu arada oyunda 1960'lara geldim. Bölümlerden birinde ezeli rakibinizle bire bir kapışırken adam önünüzde kaza yapıyor aniden. Hemen yanında durup alıp hastaneye yetiştiriyorsunuz.
Oyunu biraz daha oynayınca birçok farklı oyun modu daha çıktı. Kullandığınız araçlar yıllar geçtikçe modernleşip hızlanıyor. Ayrıca arada traktör, motorsiklet ve kamyon da kullanıyorsunuz. Slalom, en yüksek hıza ulaşmaya çalışmak, chase h.q. gibi çarparak bir hırsızı durdurmaya çalışmak, birlikte sürüş (yan yana çarpmadan gitmeye çalışmak) gibi mücadeleler yanında tünel, deniz kenarı, farklı kentler, farklı ormanlık alanlar, nükleer santral ve endüstriyel bölgeler vs. de belirdi.
Oyun ilerlerken size ara sıra öğüt veren Björn amcayı defnediyoruz. Ama bir kızımız oluyor, büyüyor, okula gidiyor, ve bir gün babasının arabasını garajdan çalıp yarışa gidiyor. Sonra kızımız büyüyor, bizim eleman ise yaşlanıp yarışı bırakıyor ve oyun bitiyor, menüye döndüğümüzde ise başka bir oyun başlamış oluyor
Evet, artık yarışçı kızımız Eva oluyor
Ve oyun bu şekilde en az bir 15 bölüm ilerliyor gibi görünüyor.
Kabul etmek gerekirse, iki hayat boyu süren oyunu ilk defa görüyorum. Geçlikten başlayıp, çocuğunun yaşlılığına kadar giden enteresan bir araba yarışı. Bu kadar grafiği tek yüklemeye sığdırmış olmaları da çok etkileyici. Arada onlarca tam ekran cutscene çizim de var, animasyonlar var. Kızımızın arabayı garajdan çalmasını izliyorsunuz.
ZX alemi çok güzel bir proje kazanmış oldu. Artık her kimlerden oluşuyorsa, Zosya'ya teşekkür etmekten başka birşey gelmiyor aklıma.