Gönderen Konu: Hangi Amiga alınmalı?  (Okunma sayısı 1437 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı retter64

• Retromanik
Ynt: Hangi Amiga alınmalı?
« Yanıtla #15 : 22 Şubat 2025, 21:11:20 »
Bizim gibi tiplere pek birşey ifade etmiyor bu makineler tabi. Ama eski makine bakımına bulaşmadan evde tertemiz bir amiga replikası "görmek" isteyenlerin hoşuna gidebilir.

Hislerime tercüman olmuşsunuz. Halihazırda Amiga 500 ve Amiga 1200'ü olan ve bu cihazları daha fazla yormak (ben de yorulmam hem) istemeyen, bir şeyler oynayıp kapatırım diye düşünenler için biçilmiş kaftan olacaktır. Yok recapıydı, yok whdloadıydı gotekiydi yoruldum artık. Zaten elimdeki retroların tamamını epoksi ile doldurduktan sonra çerçeveletip duvara asmak gibi manyak düşüncelerim var. Şaka tabi, daha o kadar bunamadık ;D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #16 : 23 Şubat 2025, 01:10:01 »
elimdeki retroların tamamını epoksi ile doldurduktan sonra çerçeveletip duvara asmak gibi manyak düşüncelerim var. Şaka tabi, daha o kadar bunamadık ;D

hahahah, şöminenin üzerine asılmış yarım bir c64, power led çıkarılmış yerine misket konmuş... :D

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
« Yanıtla #17 : 23 Şubat 2025, 15:33:12 »

Alıntı
cd32 olmaz ya, full size "the zx spectrum" çıkardılar önce Q4 2024'de, şimdi 2025'de amiga gelecektir. Hiçbir bilgi yok bu konuda ama the spectrum'u ucuz rubberkeys modeli yaptıklarına göre, A600 gibi kesilmiş bir kasa tercih etmeleri muhtemeldir. Bu arada The Spectrum çıktığı ay ispanyada XBox satışlarını geçmişti. Yani işler iyi. Amiga ile üretime devam etmek isteyeceklerdir, hazır amiga mini ile bir kısım IP'yi mühürlemişken iş daha kolay olur.

Bizim gibi tiplere pek birşey ifade etmiyor bu makineler tabi. Ama eski makine bakımına bulaşmadan evde tertemiz bir amiga replikası "görmek" isteyenlerin hoşuna gidebilir.

Benim beklenti tam da bu yönde. Amiga ya da Commodore ile geçmişten gelen bir bağım yok, dolayısı ile bu tip bir özlem de yok. Bir ara pi4  almayı düşündüm, hem makul fiyatlı bir maliyet hem de toptana yakın bir çözüm olarak... sonrasında Amiga kasasına pi seçeneklerini de görünce beklemeye aldım. Acelem de yok. Hazır bir ürün, hele ki A600 görüntüsünde ya da ebatlarında olursa çok güzel olur. Speccy de bu iş yok satmış gördüğüm kadarı ile. Bunda da farklı olmayacaktır.
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #18 : 23 Şubat 2025, 17:55:46 »
Valla çalışır klavyesi olan cihaz ne olursa olsun direkt alırım. A600 olacak bence de, ama olur da A1200 ya da A500 (hiç sanmıyorum) yaparlarsa da farketmez.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #19 : 12 Mart 2025, 08:24:59 »
Aşağıdaki cihaz için yorumlarınızı alabilir miyim?

1mb modlu Rev-6A Anakart,Workbench 1.3 Amiga 500.
Sadece cihaz var, Adaptör mouse vs yok.
4.400-TL fiyat nasıl, alınır mı?

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-satilik-commodore-amiga-500-1mb-ram-modlu-1213308383/detay

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #20 : 12 Mart 2025, 09:11:55 »
Aşağıdaki cihaz için yorumlarınızı alabilir miyim?

1mb modlu Rev-6A Anakart,Workbench 1.3 Amiga 500.
Sadece cihaz var, Adaptör mouse vs yok.
4.400-TL fiyat nasıl, alınır mı?

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-satilik-commodore-amiga-500-1mb-ram-modlu-1213308383/detay

alman klavye (Z ile Y tuşlarının yeri değiştirilmiş, ama diğer tuşlar Ö vs. duruyor) tavsiye etmiyorum. Satıcı bunu yazsaydı sıkıntı yoktu. Ama bunu belirtmediği için cihazda başka sorunlar da olabilir.

Eğer chip ram modifikasyonu yapacaksanız (kuru amigada whdload için mecburi) A500 alırken agnus'un 8372 olmasına dikkat etmek gerekiyor. Fotolarda agnus revizyonu görünmüyor. Whdload'a bulaşmayacaksanız 512+512 adf/disket oyunların hepsini oynatır. Yine de yatırımı 8372/8375'e yapın.

Bence, ki bu tamamen kişisel bir tercihtir, a500 alacaksanız fiyatına katlanarak a500+ almak daha uygun olacaktır, ama 500+ genellikle pil akması sorunuyla bozulduğu için sağlamını bulmak çok nadir olmaya başladı. 500+ alırken de çalıştığından 100% emin olmadan almayın.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #21 : 12 Mart 2025, 09:16:51 »
Tşk ederim.
Sonradan pişman olmayacağın bir Amiga almak, benim gibi hiç anlamayanlar için tek başına pek mümkün değil gibi :)

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #22 : 12 Mart 2025, 09:43:43 »

alman klavye (Z ile Y tuşlarının yeri değiştirilmiş, ama diğer tuşlar Ö vs. duruyor) tavsiye etmiyorum. Satıcı bunu yazsaydı sıkıntı yoktu. Ama bunu belirtmediği için cihazda başka sorunlar da olabilir.

Z ve Y tuşlarının yeri değiştirildi ise tuşlara basıldığı zaman doğru karakterin çıkması nasıl sağlanıyor acaba?

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #23 : 12 Mart 2025, 09:57:27 »

Z ve Y tuşlarının yeri değiştirildi ise tuşlara basıldığı zaman doğru karakterin çıkması nasıl sağlanıyor acaba?

İngilizce klavye biosu yükleniyordur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #24 : 12 Mart 2025, 10:21:02 »

Yanlış hatırlamıyorsam arada elektronik olarak değişen birşey yok, tek fark klavye üzerindeki tuş sayısının farklı olması ve baskısı.

bu arada agnus konusunda bir karışıklık olmaması için wikiye bir tablo ekledim. ileride o başlığı düzenlerim. (retrojen sunucularını taşıdığımız için url zx.tr görünüyor yakında retrojen.org'altına geri dönecek)
https://zx.tr/wiki/index.php/Amiga_Serisi

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #25 : 12 Mart 2025, 10:52:12 »
bu arada agnus konusunda bir karışıklık olmaması için wikiye bir tablo ekledim. ileride o başlığı düzenlerim. (retrojen sunucularını taşıdığımız için url zx.tr görünüyor yakında retrojen.org'altına geri dönecek)
https://zx.tr/wiki/index.php/Amiga_Serisi

Agnus çipinin hangisi (versiyon olarak) olduğunu anlamanın kolay bir yolu var mıdır, cihaz elimizde değilse nasıl anlarız?

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #26 : 12 Mart 2025, 12:52:12 »
hayır, bir yöntemi yok.

Agnuslar bildiğim kadarıyla drop-in şeklinde değiştirilebiliyor. Yani rev 3.1 pcb'ye bile agnus 8375 takabilirsiniz.
Aynı şekilde a500+ içinde eski bir agnus çıkabilir eğer biri değiştirdiyse.

Bu sebepten pcb'nin fotosu olmadan ya da sysinfo gibi programlara başvurmadan agnus ve denise model numaralarını öğrenmek mümkün değil.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #27 : 21 Mart 2025, 00:09:23 »
Amaç sadece oyun oynamaksa The A500 Mini alınmalı, üzerine de USB stickle AGS 2.7 takılmalı. Hepsi bu. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki nasıl olsa 2-3 günde sıkılınacak. Ha eğer sıkılınmazsa A1200 + CF kart okuyucu + CF kart + Bellek kartı + Gotek vs. su gibi para dökmeye başlanılır, ama ilk başta hiç gereği yok.

Aslında Retrogames Ltd., A500 Maxi'yi Q4 2024 gibi çıkaracaktı ancak ufukta halen bir haber görünmüyor. Ben de bunu bekliyorum. Umarım uygun fiyatlı ve güzel bir ürün olur.
A500 Maxi diye bir söz verilmedi yalnız, bu yanlış anlaşılma hala tam gaz gidiyor. "Full-size Amiga console" diye yuvarlak bir laf ettiler, sonra da tek kelime açıklama getirmediler. Büyük ihtimalle CD32 olacak o makine, ya da en iyi ihtimalle A600.

evet, karar verilmiş, The A1200 olacakmış yeni amiga. Madem yapıyoruz en babasını yapalım kapatalım konuyu demişler sanki.

Fakat henüz hyperion ile iletişime geçen olmamış. Yine retro-drama izleyebiliriz, popcornları hazırlayın.

Çevrimdışı retter64

• Retromanik
« Yanıtla #28 : 21 Mart 2025, 21:26:56 »
Amiga 1200 kararı müthiş olmuş da şu Hyperion tam bir pain in the ass vakası yani. Gecikmesinden bir şeylerin ters gittiği belliydi. Eğer ki sorunlar aşılırsa Retro Games bundan iyi para kazanır hatta lisans haklarını falan satın alabilir :P Bu arada shut up and take my money demeden olmaz elbette 8)

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #29 : 22 Mart 2025, 08:54:41 »
Hyperion/Retro games olayını anlamaya çalışıyorum. Hyperion Amiga OS'in hak sahibi, Retro Games'de replika üreticisi mi? Aralarında ki sıkıntı nedir?