Konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim, doğru yeri bulamamış da olabilirim.
Bilen bilir, 3 ay kadar önce kavuştuğum 6128'i min yaşını hesaba katmadan fazla kurcalayarak bozmuştum.
Tamirini yapabileceğime inanmadığım için de, yeni bir board ya da Amstrad arayışı içine girmiş ve Schneider CPC6128 ile ödüllendirmiştim kendimi.
Onun da kronik problemleri vardı (benim yapabileceğim düzeyde), onları hallettik tıkır tıkır (almancasını bilen varsa yazsın değiştireyim
"tıkır tıkır"ın yani) çalışıyor şimdi.
Bu demek değildi ki eskiyi kenara atacağız, zaten
@Alco ısrarla istedi "ver bana ben yapayım, çok özledim" vs diye ama yemezler.
Amstrad camiasının da desteği ile bu boardu çalıştıracağız. İnşallah yani.
Olayı kısaca anlatayım, 3.5" disket sürücü taktıktan sonra bazı oyunların çalışamaması nedeni ile kurcalarken upper ramlerde problem olduğunu farkettim.
Sağdan soldan 2 tane ram buldum, hazır açmışken Parados'a da geçeyim ki disketleri 720kb kullanabileyim dedim. 40015 numaralı çipi söktükten sonra cihazdan cevap alamadım.
Çeşitli araştırmalar ve büyük sözleri ışığında anladım ki, bazı yolları koparmıştım. Öncelikle tespit ettiğim 40015 ten Z80 e giden aşağıda resimde görünen yolu tamir ettim.
Çalışır diye umdum ama evde denediğimde (evden monitörü ofise taşımaya üşendiğim için, tamiratı ofiste kontrolünü evde yapıyorum. daha uzun sürüyor böylece

yine cevap alamadım.
Bu arada cihazın ışığı yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Monitörde ya da görüntü kablosunda poblem olup olmadığını kontrol etmek için bilgisayarı açtıktan "cat" komutu il disket sürücüden bir tepki almayı ve hatta clr tuşuna sürekli basarak sesli bir tepki almayı denedim ama sonuç değişmedi.
Şimdi, aşağıda linkini paylaştığım şematik ile çözmeye çalışacağım.
https://pelrun.github.io/cpc-schematics/index.htmlFikirleriniz varsa makbule geçer.