Kisa bir sure once bu naneyi ben de yedim. Saedece 1. sayi icin butun seti almak zorunda kaldim fakat bu fiyatla kiyaslaninca gayet makul kaliyor benim alisverisim. Ayrica kondusyonu bu kadar kotu degildi, sanirim. Bir de dijital ortama aktarilma fasli var. Ben aktarmayacagim ama bunu dogru duzgun yapacak adamin eline gecmis vaziyette dergi. Halihazirda ortada dolasan tek bir dijital kopya var sanirim; O da gayet kotu bir ornek.
Abi simdi adamlar icindeki bir kac gram metal icin, geri donusum ayagina nadide bilgisayar kartlarini, islemcileri, optik/mekanik her turlu donanimi catir catir parcaliyor, hic ediyor. Yani boyle janjanli seyleri bile acimadan yok edebiliyorken kagit parcasi dedigi seye acir mi? Ortada doalasan ile urertilen arasinda fark olmasinin sebebi bu, yok ediliyorlar. Fakat bir yandan talep hala var. Gunumuzde trend haline gelen "retro" olgusu bu isin uzerine tuz biber ekliyor. Kacinilmaz olarak talep sisiyor.
Son olarak koleksiyon fasli var bir de. Koleksiyoner diyorum. Yani adam keyif icin para harcayabilecek durumda, fiyat neden dusuk olsun
Iste bu hesaplara gore piyasanin normali bu artik. Ister replikasi yapilsin, ister zulalar patlasin; Geri donusu yok gibi.