Bilmem o zamanlarda çok mu küçüktüm. Benim arkadaş kitlemde c64'çü çok azdı. Olanlarda kofti komodorcuydu, unutmadığım da bir anım var, commodore'cu arkadaşlarıma zx üzeridne robocop'u oynattığımda, "ya bu spektrumun grafikleri daha iyi" demişlerdi (o zaman bilgisayarı torbaya atıp, kimin evinde tv müsaitse onun evinde toplanma olayı vardı).
c64-spectrum kavgasını Wos'a girene kadar doyasıya yaşayamadım
Mahallede ufak tefek sürtüşmeler olurdu, genellikle manic miner yada
kane açılarak bu sorun halledilirdi. C64'ün oyunları dandikti bizim mahalleye göre. Ayrıca azınlıktaydılar, spectrumcular çoğunluktaydı, muhtemelen ucuz diye, diğerleri çeşitliydi, intellivision, msx, spectravideo, atari2600 falan vardı arkadaşlarda. Intellivision süperdi valla, frog bog, baseball falan oynardık. Kavga etmezdik, her makinanın oyunu güzeldi (oyunlar azdı lakin).
Fakat o zamanın heyecanı içime işlemiş. Bazen böyle tuhaf bir his geliyor, mekanın kokusu burnuma, görüntüsü gözüme çalıyor, saniyenin 10'da 1'i kadar süreliğine 30 yıl geri gidip geliyorum. Zamanda yolculuk deneyimi. Eh, mecburen bu forumlarda takılmaya devam ediyoruz bu hissi unutmamak için. Gerekirse şimdi de c64 kavgasına girerim hani. Dur bakiim döner bıçağımı nereye bırakmışım. Hah bak, şurda, renk körü bir c64'cünün kafatasında kalmış.