Atari işine dalacak fırsatım olmadı henüz. Fakat şemaya bakılırsa çok zor bir işe benzemiyor. Google sio2pc diyince çok sonuç veriyor. Bu kablonun birkaç alternatifi de varmış.
Aslında çok kolay bir işe benziyor, fakat zx spectrumda buna benzer aparatlar yaptığımda kablo uzunluğunu göz önünde tutmamıştım. Bu tür işlerde elemanları birbirine olabildiğince yakın tutmak gerekiyor. Mesela şöyle yapanlar olmuş (foto):
Sonuçta yapılacak iş belli, seri bağlantı sağlayacak bir devre. Şimdilik alışveriş listesi tamam mı onu kontrol etsek yeter.
Gördüğüm kadarıyla sio soketinde pinler yerli yerinde, yani problem yok. Lazım olan pinler 3,4,5,7,10. Bir ya da iki eksik bağlantı var sizin konektörde.
Malzemeleri toplayıp işe girişirsen takıldığın yerde yardımcı olabiliriz. Şemada gösterildiği gibi devre elemanlarımı uç uca lehimleyeceksiniz. Bu kısmı doğru yaptığınız halde çalışmazsa o zaman bakarız nerede hata olabileceğine.
şeklinde baktığımızda bende üstte; 4,8,10 nolu bacaklarda
altta ise;3,5,11 nolu bacaklarda kablo var resmini de aşağıya ekledim bu durumda galiba bir kablo çekmem gerekiyor.
Bana hep zor gelmiştir bu pinleri sayarken hangi baştan başlayacağımız.
Ben olsam atari soketindeki +5v'u (10 numaralı pin) ölçerek işimi baştan garantiye alırdım... Eklediğim fotografta adamın nasıl yaptığı görünüyor ama, yine de 2 saniyelik iş.