16. Pin dediğiniz burada 16 - RGB blanking denen midir? Scartı tv'ye bağlarken pili buraya nasıl bağlayacağım? Orada pili telle pine dokundursam televizyonda scart girişine nasıl sığdırırız ? ( Dediğim gibi elektronik cahili olarak soruyorum )
evet, kalem pilin eksi ucunu ground'a (ya da pin 18'e), artı ucunu 16 numaralı pine dokundurduğunda RGB moduna geçer. 1v'tan az, 5v'tan fazla olmasın derler o pin için.
edit:
Hay, ikinci sayfaya geçmiş tartışma, bizim forumda çok az olan bir fenomen. Power'ın cevapları görmemişim.
Neyse,
wikipedia'ya göre senin verdiğin pinout dişi pinout. Yani tv üzerindeki soketin görünümü. Pin numaraları yazmıyorsa ordan karşılaştırabilirsin şekline bakarak. ve evet, tv üzerindeki 16 ve (ground/18 pin) arasına bir şekilde pil bağlaman gerek
Ama sorunu çözermi o başka mesele. Fakat her durumda buraya bir voltaj uygulaman gerek. Eğer oric üzerinden alıcam diyorsan o da olur, illa pil bağlamana gerek yok. Ben evdeki televizyonuma güvenmediğim için pil bağlıyordum, yoksa heryerde istediğim voltaj var makinenin içinde.
Bir de, senin elinde zaten RGB<->SCART kablosu var sanıyordum. Eğer varsa o kabloya küçük bir modifikasyon yapmak lazım. Eğer yoksa rf'den devam et bence
Fırsat bulursam yarın akşam bir deneme yaparım oric ile, becerebilirsem rapor veririm buraya