eheh, 7dx'den önce spectrumuma ince ayar çeksin diye bir tv tamircisine götürmüştüm, adam biraz vandalca davransa da orasına burasına dokunup şak diye buldu herşeyi. Bu arada TEA çipinin bir bacağını kesti sonra beğenmeyim lehimle yine bağladı falan, içini haşat etti
Bütün bunlar 30 saniye içinde oldu ama sonunda düzeltti görüntüyü. Hatta arada "ben buna bi scart soketi takayım mı?" falan dedi, ben yok abi, şimdilik kalsın dedim
Tabii elinde 5-10 tane oric olsa al götür diyeceğim ama tek oric ise insanın içi gider. Görüntü bozukluğunun sebebi yanmış bir direnç, diyot ya da kondansatör olabilir, soğuk lehim olabilir. Başka birşey olacağını sanmıyorum.
Bu akşam irc'de sorarım spectrumcu arkadaşlara, belki bilen çıkar. Ya da işin en zevkli kısmına geç, al havyanı eline, vidaları yavaş yavaş sök ve oric'in içine dal
şu benim başımdan geçen eski bir olaydır, videosunu çekmiştim sonunda. RF kısmına dokunmadan görüntü oluşmuyordu. Videoda sanki bastırıyormuşum gibi geliyor ama dokundurmama bile gerek olmadığı, sadece elimin o bölgeye yaklaşması yeterli olduğu zamanlar oluyordu. Çözemedim sebebi, lehimleri güçlendirdim, kapattım. Sorun devam ediyor.
Magic touch on Vimeo