Eveet, biraz uzun sürdü ama ilk denemede başarılı oldum. İnternetteki şemalar doğru. Oric Atmos RGB Scart kablosu yapımı aşağıdaki gibi oluyor:
Önce oric soketini hazırladım. Kablo renklerini sinyal renklerine göre seçtim, okuyanlar rahat anlasın diye:
R-Kırmızı 1, G-Yesil 2, B-Mavi 3, CompSYNC-Sarı 4, GROUND-Siyah 5
Alttan görünüm
üstten görünüm
Burası tamam. Scart tarafına başlayalım:
Öce sadece oric'den gelen kabloları bir bir,ama iki uçta lehimledim. Bu aşamada henüz eksi uçları bağlamadım. Kablo bu haliyle de çalışabilir, TV tipine göre. Ben LCD'de kullanacağım için biraz daha detaylı yapmak istedim:
Ground uçları birbirine köprülenerek bağlandı. Turuncu kablo köprü kablosu, ve oric'in 5 numaralı pinine giden siyah kabloya lehimli. Ben 18 pin'i de lehimledim, 16. scart pinini de pil bağlamak için dışarı verecektim ama unutmuşum. O şekilde havyayı toplamışım. Başka bir yöntemle verdim voltajı.
Artık kablomuz hazır, LCD'ye takıyoruz, voltaj vermediğimden önce görüntü alamıyorum. Siyah bir ekran üzerine siyah yazılar basıyor, bu SYNC sinyalinden oluşan composite görüntü. Bu sinyal düşük kalıyor. RGB sinyali hazır olmasına karşın TV RGB modunu tercih etmiyor. Ona RGB'ye geçmesi için 16-18 pinlerine 1-3V arası bir voltaj uygulamalıyız.
Ben zamanında bir çoklayıcı takmıştım Tv'ye. Buraya amiga, spectrum vs. scart bağlantılarını yapıyordum. Sonuçta tüm soketler birbirine bağlı olduğu için, 16-18 numaralı pinlere dışarıdan müdahale edebiliyorum. Pil'in + ucunu 16'ya, -ucunu 18'e bağlıyorum.
Cam gibi renkli görüntü lcd televizyonumuzda!