Genelde maddi imkanlar nedeniyle retro cihazlara çıktıkları dönemlerde sahip olamayan birisi olarak bu cihazları son 10 senedir ağırlıklı olarak bit pazarlarından topluyorum. Arızalı cihazları yapabildiğim ölçüde hayata döndürmeye çalışıyorum. Geçenlerde bir zx spectrum 128K +2A denk geldi adaptörüyle birlikte (ilk sinclair'im. Yoksa amstrad'im mi demeliydim:P). Tuş girdilerini almıyor ve teyp bölümü çalışmıyordu. Avometre ile kontrol ettim, membrane sorunu yokmuş. Güzel bir temizlikle tuşlar çalıştı. Teyp için de pause tuşunun bağlı olduğu mekanik bölüm sıkışmış ve diğer teyp tuşlarını blokluyormuş, onu da halledince teyp çalıştı. Bu noktada c64'de de kullandığım kaset adaptörü ile wav dosyası olarak bilgisayardan yükleme yapmak istediğimde loader ekranındaki menünün çevresinde normalde yüklenen veriye göre alt alta değişen renkli şeritler yerine çerçevenin rengi tamemen değişiyor ve wav dosyası bittiğinde de ekranda bir değişiklik olmuyor. Renkleri tam hatırlamıyorum ama bir mavi, bir kırmızı gibi düşünebilirsiniz. Bu sorun kafa ayarından mı yoksa teyp mekaniğinden (dişliler, lastik vb.) midir? İlginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.