Ben de dünkü bi tecrubemi paylaşayım ekranla ilgili:
Geçen pazar bitten 3,5 mmlik stereo jacklere benzeyen fakat üzerinde 4 kutup bulunan bir Video kablosu buldum, tam da LCD ekranın av-in girişine uygun.
ahanda bunun aynısı:
Bunun yeni nesil LCD tvlere rca çıkışlar eklemek için kullanıldığını biliyordum ama kendi kendime "bu tip kablolar standard oluyodur, sonucta kompozit çıkış" diyerek psone LCD ekranımda denemek istedim. Sonuç: ekranda abuksubuk parazitler.
Meğer bu kompozit kabloların bi sürü çeşidi varmış:
Benim elimdeki kablo en baştaki standarda göreymiş ama sony standardı 2. sırada olanmış, yani "standard camcorder cable".
Elime ölçme aletini alıp hangi kutubun hangi kabloya gittiğini tespit ettim ve sonuç başarılı oldu. Görseller için :
https://www.facebook.com/cengizsretrogameroomBir de ekranın çalışmak için PSone da takılı kalması gerektiği doğru ama psoneın güç düğmesine basmak gerekmiyor. Sinyal gelince kendiliğinden açılıyor. Güç düğmesi basılı olsa da harici cihaz bağlı ise harici cihaz çalışıyor.
Bu arada telefondan/tabletten yazdığım mesajlardaki düşük anlatımdan dolayı özür dilerim zira kısıtlı zamanda ve cümlenin tamamını görmeden yazıldıklarından bi garip olmuşler.