Cengiz, biz senin Youtube kanalını genelde oğlumla beraber seyrediyoruz. Geçen gün Youtube’a tıkladı ve şöyle dedi: Baba, Cengiz oyun odasına yeni birşeyler almış galiba.
Biz bu başlıkta meseleyi tam çözdüğümüz günlerde, GG’de karşıma orjinal kutusunda PsOne ve kutusuz PS1 lotu çıktı. Kollar, kablolar ve memory kartlarla beraber. Epey de uygun bir fiyata aldım. İşte ilgilenmiyorum ya, ondan hep karşıma çıkıyor
Oyunlar yurtdışında gerçekten ucuz. Hatta bir de 'Local Pickup' ilan olursa ve senin de bunu alma imkanın varsa, makina aksesuar dahil olarak enfes lotlar yakalamak mümkün.
CD pamukları hoşuma gitti. Önemli bir soruna pratik bir çözüm getirmiş. Buradaki satıcıların çoğu gerçek anlamda koleksiyoner olmadığı için yolladıkları ürüne de özen göstermiyorlar. Ve tüm bunların üstüne, bir de iyi niyetle yapılmış katliamlar var. Hatta benim bildiklerimden en bombası da LW3D’nin başına gelmişti. Türkiye için epey rare diyebileceğimiz Spectrum +3 gibi bir cihazın orjinal kutusunu, adam koli bandı ile sağlamlaştırıp yollamıştı. Hımm şimdi düşündüm de yoksa +2 miydi acaba? Ki baştan da uyarmıştı gibi kalmış aklımda. Her neyse sonuçta iyi niyetle yapılmış ama sonucu koleksiyoner açısından sıkıntılı bir durum.
Bitpazarını düzenli takip ettiğim yıllarda, PS/PS2 oyunlarına kopya/orjinal farketmez, hiç bakmazdım bile. Diğer konsolları ve oyunlarını da başka bir arkadaşa hediye etmek için alırdım. Nereden nereye geldik yahu
Amstrad için aldığın lastiği takarken
Write Protect pinine dikkat et. Genelde; o düşer ve kaybolur. Sonra forumda “Amstrad’da disket yazamıyorum, delireceğim” şeklinde bir başlık görmeyelim. Bu arada, ben Karaköy’deyim ama Amstrad’da paket lastiği kullanıyorum
Hem zaten amacın Amstrad’ı çalıştırmak ise 3.5” disket modu en mantıklısı.
NegCon meselesini kafaya takma bence. Bu memlekette Atari logosuna bakıp JİL diye okuyanlar bile var
Di mi Ref?