Sorular sorular,
- Üretim bandından çıkan son hali yine FPGA'mı olacak yoksa C64DTV gibi ASIC mi?
- Madem C64DTV ile karşılaştırıyoruz. Hobiciler DTV de olduğu gibi bu cihaza da klavye, monitör, sürücü vb. ilavaler yapabilecek mi? Yoksa Chris Smith bize: "O havyayı şimdi usulca yere bırak ve otur uslu uslu oyununu oyna." mı diyecek?
- Yapmışken ucuna köşesine bir extension port koysalar olmaz mıydı?
Extension port varmış, fakat standard zx ile uyumlu değilmiş.
Birde klavyeye çok eleştiri geldi, klavyenin olmaması kesinlikle fiyat kırmak amaçlı. Az sayıda üretileceği için klavye ciddi bir rakam olarak ortaya çıkıyormuş, buradaki amaç bu aleti 50 sterlinden aşağıya satmak. Şimdiki 100 sterlinlik fiyat projeyi desteklemek amaçlı.
Ayrıca
ulaPLUS'un bu sayede yaygınlaşması sağlanıyor. Bilmeyenler için söyliyim, ulaplus, zx spectrumda bulunan 16 renk + flash efektindeki flash efekti için harcanan 1 bit'i daha fazla renk oluşturmak için kullanmak amaçlı bir patch diyebiliriz. Buna göre ULA'ya bir ekran modu ekleniyor, bu modda flash iptal edilerek yerine yeni bir set renk tonu eklenmiş oluyor. Bu durum tamamen ayara bağlı elbette. Ulapus orjinal ula'ya tam uyumlu. (ben de BasinC'in son sürümünde ULAplus desteği eklemiştim, güzel oldu bunun üzerine ehiehi.)
Güzel bir proje olmuş. Ref, kaçırdığın için yazıklar olsun (ne yapar eder bu tarz ürünlerin ilk partilerini kaçırmazdın!)
100 sterlin bana biraz kalın geldi yahu. Seneye 3.parti çıkınca ucuzundan alırım ya da alıp satanlar olacaktır, onlardan ikinci el alırım diye düşündüm. Bir de düşünmek için vakit gerekiyor benim için retro donanıma (posta paket gümrük eklersen 150'den fazla olur) bu kadar para basmadan önce. Doğrusu bu parayı kutusunda bir toastrack almaya harcarım daha iyi.
Zx Spectrum Vega - Resmi olmayan sıkça sorulan sorular TV çıkışı kompozit (sarı RCA video out şeklinde olandan).
Gerekirse diye ekran üzeri sanal klavye mevcut.
Tüm butonlar oyunlara göre ayarlanabilir.
Sadece resmi modeller destekleniyor: 48K, 128K, +2, +3A, +3.
Bu modellere uygun tüm yazılımlar çalıştırılaiblir.
AY ses çipi emülasyonu elbette mevcut.
Vega içinde paketlenmiş tüm oyunlar lisanslı ve legal. Fakat oyunlardan elde edilen gelirlerin tümü çocuk vakfına gidecek.
SD kart slotu var ve oradan istenen oyun yüklenebilir.
Vega, ULAplus emülasyonuna sahip.
Güç kaynağı android telefonlar gibi, microUSB portundan sağlanıyor.
Bu ticari bir girişim (Merhaba Clive)
Proje Sir Clive Sinclair onaylı.
Tüm sinclair(TM) ve zx spectrum (TM) logosu, resmi romları yayın hakları sahibi BSkyB tarafından onaylı.
HDMI ve Wifi eklenmesi için gerekli kanuni kaplama (kalkan) gereksinimleri maliyeti çok arttırdığı için bu donanımlar yok.
Üç çipten oluşuyor, ASIC, RAM ve bir ARM.
Desteklenen formatlar: TAP, SNA, Z80. (TZX desteği yok, bu dosya için işlemci gücü yetersizmiş).
Genişleme yuvası var fakat bu konuda henüz yeterli bilgi yok, genişleme yuvasına birşeyler ayarlamak pek de kolay değilmiş, bu konuda bir sdk'da henüz mevcut değilmiş.
Buradaki bilgiler Chris'in komşusu aynı zamanda bir Retrojen Fanzin yazarı olan Andrew'den alınmıştır.