zx spectrum next projesi özellikle kasa tasarımı ile duyurdu kendini bize aslında.
Şu foto 31 ocak 2019'da ilk ortaya çıktığında (ki o zamanlar Cem'in 3d renderlerinin gerçekliğini tartışıyorduk) inanmadım. Bu foto değil bir render dedim ama ısrar ettiler, bu bir render değil, gerçek kasanın fotografı diye.
Zx Spectrum Next, tıpkı vega gibi, resmi bir zx spectrum devam donanımı. Tasarımı da vefat etmeden önce Rick Dickinson yapmıştı zaten. Donanım üzerinde raspi zero takacak bir slot da bulunuyor. İsteyen rpi0 alıp takarak hızlandırıcı board olarak kullanabiliyor. Yoksa ZxNext ancak 7mhz hıza kadar çıkabiliyor. Ama modern donanımın güzelliği, sprite, 64renk modu vb. gibi geliştirmeler de bulunuyor.
Mini donanımların modası geçti gibi geliyor bana. Artık 8bit bilgisayar meraklıları zxnext gibi hormonlu donanım yönüne doğru gidecek gibi. Next'in avantajı başından beri belli, standard ve modern bir zx spectrumu aynı pakete koyuyor, *ve* bu sırada standard bir genişleme yuvasını koruyor. Yani isterseniz microdrive'larınızı ya da currah microspeech, ya da sinclair tabancası gibi donanımları doğrudan ZxNext'e takabilirsiniz.
ekteki foto kendi sitelerinde bile yok. O yüzden iyi bakın