Üzerinde switch var, bir aralar ON konumundayken RAM çiplerinin hafif ısınmasından güç geldiğini anlıyordum ama o da kalmadı artık niyeyse. Zaten o zaman da çalışmıyordu, bu RAM kartı bana geldi geleli hiç çalışmadı.
Yani güç gelmiyor olabilir demek istedin sanırım da, öyle bir durum yok. (Sanırım, Amiga tarafındaki bahsettiğin jumperları bilmiyorum.) Sadece bu başlığa daha önce yazdığım trapdoor expansion pinlerine giden tracelerdeki 3 tane EMI filter'larda bir akma veya korozyon tarzı sızma olup ayaklarına çökelmiş, bakır rengi köpük gibi bir şey. Onları short etsem mi karar veremedim. Hani açık devre olmuşsa filtreyi boşverelim akım aksın babında düşündüm ama yapmadım.
Ama vampire gibi fpga tabanlı emülasyon kartları benim de hiç ilgimi çekmiyor.
FPGA emülasyon değil aslında
Tabii orjinaline ve FPGA versiyonun description'ına bakmak lazım, ne kadar exact implemente edilmiş. Gerekli mi tartışılır tabi ancak ben kötü bir emülatör olduğunu düşünmüyorum.
a500'de zirvede bir iki kart var, onlar da kendini amibayda bir iki senede bir gösterip herhangi bir fiyata 1-2 saatte satılıyorlar.
Ben de bu olayı sevmiyorum. Retro işi nadide tablo toparlamak gibi bir elit etkinliği olmamalı. Burada teknik nerd merakından ve hevesinden çok daha fazla exclusive olabilme çabası ve bir çeşit ego var bence ki çok anlamsız. Neticede İngiltere'de yaşayan velet sizi çok rahat tokatlar bu tip bir ebay satışında. Adamların bir sürü avantajı var malum saymaya gerek yok. Özetle kapanın elinde kalan nadir ve astronomik fiyatlı ancient donanım işi bana ters. FPGA teknolojisi buna vurulmuş darbedir ayrıca
Pardon siz yazınca hatırladım şimdi İnşallah ram kart çipleri sağlam gelir. Ben Vampire AGA destekelemeden sonra çokta gerekli bulmuyorum. Ben cihazları retro kullanmayı seviyorum yani crt tv tak oyna şeklinde Bayada pahalı bir kart
RAM çiplerinin bozul gelmesi yaygın bir olay mı? Çok görüyorum bu yorumu çünkü, inşallah benimkiler sağlam gelir.
Bir ara eizo crt için vga kablosu yapıcam da sırası değil, şimdilik ossc ile takılıyorum. Amiga 500 anakartında renkli composite olmaması ilginçmiş. Çocukken bilmediğim bir detay. Beğenmediğimiz A520 modülatör lazım oldu şimdi çünkü elindeki her şeyi Sony BMV'e de bağlayası geliyor insanın, bendekinde de RGB giriş yok. Şu haliyle Amiga'yı BVM'de sadece siyah-beyaz görebiliyorum.