Gönderen Konu: Commodore 64'ün doğum günü  (Okunma sayısı 33153 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Commodore 64'ün doğum günü
« Yanıtla #15 : 17 Ağustos 2012, 20:06:28 »
Böyle olur Retrocunun alemi!
Resimler arasındaki benzerlikleri bulunuz?

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #16 : 17 Ağustos 2012, 22:33:15 »
Alco, sen retro konularında olduğu kadar 'alem'lerde de deneyimlisin anlaşılan :)

Merakımdan soruyorum, bu yeme içme faslının sonu yatakta mı bitiyor, yoksa hoş sohbet sonrası herkes evine mi gidiyor? :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #17 : 17 Ağustos 2012, 22:41:21 »
Alco, sen retro konularında olduğu kadar 'alem'lerde de deneyimlisin anlaşılan :)
Biz yaşlandık yahu...Retroyla avunuyoruz.

Alıntı
Merakımdan soruyorum, bu yeme içme faslının sonu yatakta mı bitiyor, yoksa hoş sohbet sonrası herkes evine mi gidiyor? :)
Default olarak pavyondan yatağa uzanan bir process yok ama custom firmware ile herşey olabilir...

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #18 : 17 Ağustos 2012, 22:45:22 »
Bilgisayar mantığıyla fazla haşır neşir olduğumuzdan olsa gerek, "nihai hedefe" ulaşamayabilen bir process için bu kadar para dökmenin mantığı nedir yahu? :) Gider o paraya Amiga 4000 alırsın daha iyi?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #19 : 17 Ağustos 2012, 22:55:58 »
Bilgisayar mantığıyla fazla haşır neşir olduğumuzdan olsa gerek, "nihai hedefe" ulaşamayabilen bir process için bu kadar para dökmenin mantığı nedir yahu? :) Gider o paraya Amiga 4000 alırsın daha iyi?

Çok yerinde bir soru... İşte ben de hormonlu Amigalara böyle bakıyorum: Sonuç bir yere varmayacaksa neden bu kadar para harcıyorsunuz kardeşim. Elbette burada sonuçtan kastım; günlük hayatta düzenli olarak kullanılabilen bir sistem :)

Fakat her zaman için şu yanıtı da kabul ederim: Para benim zaman benim keyif benim!

Bu konuları aslında Shax'e sormak lazım. Benimkisi deli gibi oto dergisi-forumu okuyup sonra da tavsiyede-yorumda bulunmak :) Saha tecrübem yok yani...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #20 : 17 Ağustos 2012, 23:50:03 »
Çok yerinde bir soru... İşte ben de hormonlu Amigalara böyle bakıyorum: Sonuç bir yere varmayacaksa neden bu kadar para harcıyorsunuz kardeşim. Elbette burada sonuçtan kastım; günlük hayatta düzenli olarak kullanılabilen bir sistem

Cok derin ya da tatmin edici bir cevap olmayacak, hatta kabul ettigin yanit altsiniri kivaminda bir sey bu; Imkan varsa neden sahip olmayasin? Bir gun "neden tadina bakmadim?" demekten iyidir. Hatta, evin ortasinda saksi gibi duracak oyuncaklar icin harcananlar yaninda, hormonlu Amiga ve ekipmanlarina harcanan paralar gayet verimli yatirimlar gibi gozukmeye basliyor insana.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #21 : 18 Ağustos 2012, 00:11:49 »
Hayalim 8MB FastRam, 8GB CF kart ve ağ destekli sıfır ayarında Amiga 1200 ve sıfır ayarında bir C128D+1084 monitörümün olması ama bunlar gerçekleştiğinde hayatımda pek de birşey değişmeyecek ve bir hayalim daha yok olacağı için pek de peşine düşmüyorum doğrusu :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #22 : 18 Ağustos 2012, 02:12:06 »
Böyle olur Retrocunun alemi!
Resimler arasındaki benzerlikleri bulunuz?

Hepsi alem yapıyor!

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #23 : 27 Ağustos 2012, 01:13:57 »
İlk bölümü yayınladık arkadaşlar. Kafamdaki her şeyi gerçekleştiremedim, ama yine de fena değil gibi.

http://www.teknoseyir.com/61092/commodore-64-efsanesi-30-yasinda-bolum-1/

Daha 3 bölüm var sırada.

Sevgiler, LP

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #24 : 27 Ağustos 2012, 04:38:32 »
 Ari kovanina comak sokmak gibi bir sey bu konuda program hazirlamak. Cesaret isi valla, tebrik ederim.

Ben, 8-bit gunlerinin uzerine sunger cekmis bir Atari kullanicisi olarak cok uzagim C64' a. Bu yuzden programi bir acemi olarak izledim. Uzman konuk, anlatilan makinalarin fiziksel karisiliklari, elektirik pirizine bagli aletler, genis zamana yayilmis detayli magazinsel bilgi, IKEA' dan itinayla secilmis sahne mobilyalari...Cok keyif alarak izleyecegim bir seri olacak. Yayin icin youtube kullanilmasi ayri bir guzellik olmus.

Kurumsal ya da kisisel, herkesin kameraya bir seyler kaydedip buyuk kitlelere kolaylikla servis edebildigi bir donemi yasiyoruz. Isin icine "herkes" girince de kalite anlayisi yerlerde surunuyor tabii. Iste bu bakimdan gayet onemli bir rolu olacak bu serinin memlekette; Hem izleyici icin, hem de diger yapimcilar icin kalite citasini daha yukari cekecek. Umuyorum, arzu ediyorum.

Bu arada ref' in coktan gelip hadiseyi bir sekilde zx spectrum' a baglamasi gerekiyordu...gecikti.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #25 : 27 Ağustos 2012, 12:31:43 »
Yayin icin youtube kullanilmasi ayri bir guzellik olmus.

youtube bizim okulda bloklu. Bu sebepten izlemek için bir süre bekleyeceğim. Vimeo hesabına da koymamışlar. Hüngürt.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #26 : 27 Ağustos 2012, 15:43:15 »
 Ekrandan okulun koridorlarina sizan anarsi: Darkwing Duck degil, youtube.

Millet goruntu kalitesini begenmemis youtube uzerine tasininca videolar. Yahu koca gun pul boyutunda elli video izleyip, videolari o facebook senin, bu mail benim tasiyan adamlar olmasa neyse. Seckin caninizi sizi...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #27 : 27 Ağustos 2012, 22:26:49 »
Şimdi izleyebildim, harika olmuş, tabii içten gelerek yapıldığı için, eksiksiz, akıcı, kesintisiz bir anlatımla, iki duayen, commodore64 dünyasına çok güzel bir giriş yapmışlar.

Bu seri c64'ün tramiel'i ettiği kadar tekno seyiri de ihya edecek gibi görünüyor. Büyük keyif aldım, çok teşekkür ederiz beyler :)

Bu arada youtube beni rahatsız etmedi, evet kendi host ettiğiniz ya da vimeo'daki videolar birazcık daha keskin fakat youtube'da iş görür halde. Diğer taraftan youtube'un bloklanmaya açık olması alternatif yayımcılara bir kopya atmayı şart koşuyor bence :)

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #28 : 27 Ağustos 2012, 23:55:52 »
İlk bölümü büyük keyifle izledim. Tebrik ederim. Oldukça akıcı ve lezzetli idi. Diğer bölümleri de sabırsızlıkla bekliyorum.

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #29 : 28 Ağustos 2012, 00:05:13 »
Keyifle izledim, devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Benim için en ilginci commodore65 oldu.