Ouuuv sağol Süper Ref hatımızı kurtardın.Arkham city sana çok müteşekkir.
Sadece bu da değil bugün bendeki scart kablonun içini açıp baktım, sonuçta şununla aşağı yukarı aynı olduğunu gördüm, sadece bright pinine giden diyotlarım yok.
Bunları kullanabilirsiniz. Yanlız fruitcake'in uyarısını buraya tekrarlayayım:
"To specify the TV to automatically display an RGB input when the SCART socket is selected requires a voltage of 1V to 3V to be applied to the SCART socket's BLANKING input (pin 16). A 1V signal can be obtained by directly connecting the CSYNC signal from the Spectrum 128 to the BLANKING input, as shown below. "
Yani pin 16(+) ve pin 18(-) aşağı yukarı 1.67V ile sürekli olarak beslenmesi gerek. Fakat bu şemada o pinlere 1V civarı bir voltaj beslenebiliyor (Comp Sync'i bağlamış oraya). Bu durumda bazı tv'ler rgb moduna geçmiyor (sadece pin 8'in beslenmesi yeterli değil). Bu durumu çözmek için o pinlere bir şekilde voltajı taşımak gerekiyor.
Ve ayrıca, RGB soketinde doğal olarak ses yok. Onu Mic soketinden almak gerekiyor. Ben biraz ilkel bir yöntemle scart soketine dişi RCA bir soket koymuşum. Çivi jack'den RCA erkek'e bir kablo ile sesi oradan besliyorum Scart'a.