türk retro aleminde crescent imzası
edit:
evet, bugünün neredeyse tamamını teknoseyir başında geçirdim.
Android bölümü özellikle ilgimi çekti, takipçisi olacağım. Fakat sadece bu değil, oyun bölümüne de göz attım. İzlemediğim birçok video olduğu için bugün yetmedi teknoseyiri bitirmeye. Sanırım birkaç haftalık uğraş lazım kaçırdığım bölümleri izlemek için. Bugün pek iş olmadığı için kilitlendim, ışığa bakan tavşan gibi izliyorum. Notlar falan almak zorunda kaldım, yapacak ne çok iş var
Ama bu sırada bazı işleyiş eksikleri hissettim, unutmadan buraya yazayım, bekli levent ilgilenir ya da ilgilenenlere aktarır diye:
1. Listelerde yayım tarihleri:
Bir kategoriye girdiğimizde, örneğin "tozlu raflar", bir fotograflı program listesi çıkıyor, "pirates", "adsl modemler"," msx" vs. Bu listede biraz daha bilgi olmalı. En önemlisi de yayımlanma tarihi. Listede isimlerin sonunda bir de tarih olsa daha anlamlı olacak herşey. Hatta eğer mümkünse, süresi, izlenme ve yorum sayısı; fakat bunlar şart değil, lüks.
2. Devasa Videoyu oynat butonu:
Daha önce de söylemiştim, videoyu oynat butonu çok büyük ve videoyu durdurunca bütün ekranı kaplıyor. Player'a müdahale imkanı varsa köşeye biryere küçültülerek alınması güzel olur.
3. Video izleme sayfasında yan tarafta önceki ve sonraki programlara bağlantılar, popüler programlara öneriler:
Youtube'dan bir alışkanlıkla, bir program sona yaklaştığı zaman bir sonrakine geçmek istiyorum, fakat linkler aşağıda kalıyor. Sayfa düzeni genel olarak etkisiz geldi bana, ekran çözünürlüğüne göre dinamik değişebilen, pc monitörleri için biraz daha yatay bir düzenleme yapılmalı. Eski bir web tasarımcı olarak 640x480 sığdırma çabalarını bırakmanın zamanı geldi galiba
Evet, biraz daha açık edeyim, lütfen "öneriler/önceki/sonraki program" linklerini videonun sağ tarafına yerleştiriniz
4. Yazılımla ilgili bölümlere öneriler:
Tabii bunun bir tv programı olduğunu biliyorum fakat para da siteden kazanılacak. Bu sebepten tanıttığınız yazılımla ilgili, oyun olsun, araç olsun, ilgili yazılımın resmi web sitesine bir link konursa güzel olur. Videonun sonunda linkler ve hatta QRcode görünüyor fakat webden ve hatta tablet/cep telefonundan izleyenler için bu pek çözüm getirmiyor. Andoid bölümünde google play linkleri daha önemli elbette, google play web sitesinden direk telefonumuza oyunları kurabiliyoruz telefon kullanmadan. Bu arada android bölümü bence büyütülebilir, çok iyi olmuş.
5. Etiketlemeler/alt kategoriler:
Örneğin oyun dünyası kategorisindeyiz, tanıtılan oyunun hangi platformda olduğunu listede görebilirsek güzel olur. Böylece Android bölümünde tanıttığınız bir oyunu da "oyun dünyası"nın altına koyabilirsiniz. Altında android etiketi olması yeterli. Bir video birden çok kategoride görünebilir böylece, ilgilenenlere daha kolay ulaşılmış olur.
şimdilik bukadar